maandag 28 januari 2013

Het is maandag, veel folders liggen weer op de deurmat. Ik lees ze allemaal! Een tijdje geleden was er bij een praatprogramma een mevrouw die verzot was op alle reclamefolders, ze bekeek ze allemaal en bij iedere folder die ze doorbladerde gaf ze het volgende commentaar:

dit heb ik niet nodig, dit heb ik niet nodig, dit heb ik niet nodig, dit heb ik al, dit heb ik niet nodig.

Ik heb er erg om moeten lachen maar het opent je ogen! Je hebt inderdaad niet alles nodig.
Mijn moeder zei altijd; ''de beste raad is voorraad!' Maar als ik in mijn trapkast kijk dan kan er nog een lange niet- kopen- periode aanbreken, voordat die kast eens leeg is.

F-en Toch moet je wel eens de winkel in....... Het zeeppoeder voor gekleurde was was op. (leuke zin toch) Bij de Jumbo Ariel in de aanbieding 2 + 1 gratis. Een verpakking kost 6,09 voor 18 wasbeurten (ja ja gemeten volgens de fabrikant - met minder poeder wordt de was ook schoon - gewoon testen in je eigen wasmachine) Totaal heb ik 12,18 voor 3 pakken Ariel color betaald. Daar kan ik weer een hele tijd mee doen.

Volgens de Jumbo is het koopjesjagen (lees - in verschillende winkels boodschappen doen) heel onvoordelig. Je zou onbedoeld (te) veel meer kopen.
Tja, er zit een kern van waarheid in maar in mijn geval moet/ga ik wel naar veel verschillende winkels anders kom ik niet met mijn huishoudgeld uit. Ik neem een vast bedrag per week en daar probeer ik mee uit te komen. Dit lukt niet iedere week maar er zijn ook weken dat je wat overhoud. Gemiddeld verbruiken wij gezin (5 personen) 4 volwassenen en 1 kind euro 145,00 (wat volgens het Nibud vrij normaal is.) Dus voor mij is het koopjesjagen. Btw ik heb er ook tijd voor anders moet je er niet aan beginnen.

1 opmerking:

  1. wasmiddel kun je ook gemakkelijk zelf maken (en met zo'n blogtitel moet je bijna wel ;-))

    BeantwoordenVerwijderen