woensdag 20 februari 2013

COURGETTE IN ZOET-ZUUR



Courgette in zoet-zuur

1 kg. Courgette (verbouw je ze zelf dan kun je ook de te groot gegroeide courgettes hiervoor nemen.)
2 grote uien (of een paar hele kleintjes)
3 eetlepels zout
Koud water halve liter
 
Halve liter azijn
250 gram suiker
2 theelepels kurkuma
1 theelepel dille
1 eetlepel mosterdzaad
1 rode of 1 gele paprika

Voorbereiding:
Courgette doorsnijden, zaden eruit halen
In blokjes snijden.
Ui in kleine blokjes snijden
Courgette en ui in een ruime kom doen.
Water eroverheen gieten.
3 eetlepels zout eroverheen strooien
3 uur in de koelkast laten staan.
Water afgieten.

Azijn, suiker, kurkuma, dille, mosterdzaad en paprika in blokjes en de courgette + ui in een pan doen.
Aan de kook brengen.
2-3 minuten laten koken.
In schone potten scheppen en ondersteboven aflaten koelen

Zeker 1 week laten staan.

EET SMAKELIJK

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen