woensdag 20 februari 2013

kool-mais-dille rauwkost


 
Halve witte kool of een halve spitskool (spitskool smaakt iets milder)

1 blikje mais (uitgelekt ca. 250-300 gram)

1 halve komkommer

Kruidenzout

Verse of gedroogde dille

2 eetlepels mayonaise (yogonaise/halvanaise voor de magere variant)

 

Bereiding:

Schaaf de kool. (fijn)

Halveer de komkommer in de lengte en haal de zaadjes eruit. Schaaf de komkommer (je hebt dan halve plakjes)

Laat de mais uitlekken.

Meng de komkommer – kool – mais – kruidenzout – mayonaise – en de dille.

 

Het lekkerste is als je de salade een halve dag in laat trekken.
 

kosten:    
halve komkommer 0,49  
halve spitskool 0,69  
blikje mais 0,55  
2 eetlepels mayo 0,10  
dille gedroogd 0,15 (?)
kruidenzout 0,05  
  2,03  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen