vrijdag 1 februari 2013

NASI VAN DE MOEDER

Wat eten we vandaag............... NASI VAN DE MOEDER

Niet ingewikkeld, gewone nasi met eigengemaakte zoet-zure saus en voor de kids met sate saus

500 gram rijst
1 kg. kipfilet
1-2 zakjes nasikruiden
prei 2 stuks
3 paprika's
stukje winterwortel
2 courgettes
1 ui
olie
zout en peper

Snij de kipfilet in blokjes.
Snij alle groente.

kook de rijst.

Kruid de kip met wat zout en peper.
Bak de kipblokjes in een wok bijna gaar.  Verdeel de kip over 2 schalen en dek dit af.

Zoetzure saus:
1 blikje tomatenpuree
1 ui fijngesnipperd
1 blikje ananas
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels azijn
mespuntje sambal
gember (vers of poeder)
olie

Olie verhitten, fijngesneden ui fruiten.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken.
Blikje ananas met sap toevoegen, azijn en rietsuiker toevoegen. Mespuntje sambal toevoegen en de gember. Proeven! Indien te zoet, iets azijn toevoegen. Indien te zuur, iets suiker toevoegen.
Eventueel de saus iets binden met maizena of aardappelmeel.

Maak je veel saus, dan kun je een gedeelte van de saus in een schone jampot gieten, deksel erop en omgekeerd af laten koelen. Lekker makkelijk voor een volgende keer.

Verhit olie in een wok, bak de groentes beetgaar. Voeg de gewelde nasikruiden toe en bak dit nog heel even. Voeg de rijst toe. Goed mengen.

Giet de zoetzure saus over 1 helft van de kip. Verwarm de saus + kip goed in de magnetron. Kip moet gaar zijn anders kun je ziek worden!

Maak sate saus:
1 pot pindakaas met stukjes (liefst bio)
1 eetlepel soja saus
1 eetlepel ketjap
mespunt sambal
gember (vers of poeder)
theelepel rietsuiker
melk

Maak van alle ingredienten een mooie gladde saus. Voeg de saus aan de kip toe. Eventueel nog even in de magnetron goed doorwarmen (kip moet goed gaar zijn)

Serveren, Nasi met zoetzure-kip  of met  kip-sate saus. Eventueel atjar erbij.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten