dinsdag 12 februari 2013

pasta carbonara


pasta 500 gram
0,49
3 courgettes
1,80
1 bakje champignons
0,79
2 pakjes houdbare slagroom
0,84
5 ei-gelen (bio)
0,95
1 dubbelpak spekjes
1,29
1 prei
0,25
geraspte parmezaanse kaas (halve)
1,75
8,16
PER PERSOON 1,36

 
Zout en peper
 
Komkommersalade:

1 komkommer met schil aan hele dunne plakjes schaven

suiker – olie – azijn toevoegen (zoet-zuur proeven dus)

Kruidenzout toevoegen.

Kosten: ca. 1,00

 

Bereiding pasta carbonara:


Kook de pasta (niet te gaar) afgieten en wat kookvocht bewaren.

Snij de courgette. Snij de champignons. Snij en was de prei.

Bak de spekjes zonder vet toevoegen uit. Ze moeten krokant zijn. Schep ze uit de pan.

Bak in dit overgebleven vet de courgette en champignon, voeg de prei toe en bak dit gaar. Neem de pan van het vuur en roer het room-kaas-ei mengsel. Goed roeren het moet een saus worden. Zet de pan weer terug op een matig vuur en voeg de bijna gare pasta toe eventueel nog wat kookvocht toevoegen als de pasta carbonara te dik wordt. Blijf roeren! Zout en peper naar smaak toevoegen en serveren met de overgebleven kaas en de komkommersalade

 

NB wat moet ik met de overgebleven ei-witten iemand een suggestie?

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen