zondag 3 februari 2013

Recept:

Turkse köftes (ca. 14 stuks)

1 pond rundergehakt
1 ei (bio)
paneermeel
zout
1 eetlepel köfte kruiden zonder zout (te koop in een Turkse winkel)
1 ui

Als je ooit eens een Tupperware demonstratie hebt bijgewoond, dan heb je vast de Quick Chef gezien. Zo niet kijk dan op de tupperware site hoe dit apparaat eruit ziet.

Bewerking köftes:
Draai 1 ui fijn in de quick chef. (heb je deze niet dan de ui heel/heel fijn snijden)
Doe het gehakt in een schaal, meng het met ei, paneer, zout, köftekruiden en de fijne ui.

Maak langwerpige gehakt staafjes. (zie foto) en bak deze in wat olie gaar.

Lekker als hapje met eigengemaakte tzatziki of knoflooksaus (recept volgt)
Natuurlijk kun je dit ook gewoon bij aardappelen of rijst eten.

In de zomer maak ik deze köftes groter en dan kneed ik het gehakt om een gunshape. Inpakken in
 alu-folie en dan op de bbq. Als het gaar is alu-folie erafhalen en nog even rondom bruin bakken.
Nb gebruik je geen alu folie dan heb je kans dat het gehakt van de gunshape afvalt, zonde dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten