donderdag 7 februari 2013

Stimpstamp

Gister geen tijd gehad om te bloggen. 's Middags 1 appeltaart gebakken en een appelcake-plaat.

Koken was gister heel gemakkelijk

Stimpstamp.

1,2 kg. aardappels   (5 kg. € 1,99 Jumbo)

1 krop andijvie         (uit het groenteabonnement van Vitatas- tas 2 personen kost € 7,50)
1 beker (warme) melk
kruidenzout (bio - bijv. Herbamare)

5 fijne saucijsjes   
(aanbieding Keurslager 1 rookworst- 500 gram hachee met 300 gram uien - 4 fijne saucijzen samen 9,95)
aanbieding 2 x gekocht anders heeft 1 huisgenoot geen saucijsje.Van het hacheevlees + de uien heb ik hachee gemaakt en ingevroren.

Aardappels schillen en koken in de snelkookpan.(11 minuten)  Andijvie heel fijn snijden en goed wassen en uit laten lekken. Fijne andijvie met de melk door de gare aardappelen stampen en kruiden met wat kruidenzout.

Saucijsjes gebakken in wat vloeibare boter (ca. 20 min.)

Stimpstamp opdienen met het saucijsje, mosterd, eigen ingemaakt tafelzuur en chutney.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten