dinsdag 5 februari 2013

Tagliatelle met zalm, broccoli, champignons in roomsaus

 
Tagliatelle met zalm, champignons, broccoli  in roomsaus.(5-6 pers)



500 gram tagliatelle€ 0,69
(koop ik in Duitsland – daar heet het bandnudeln)
250 gram zalm (diepvries- lidl) ontdooien!€ 2,50
400 gram champignons  € 1,69
500 gram broccoli€ 0,69
2 pakjes slagroom (aldi Duitsland)€ 0,84
1 bouillonblokje€ 0,10
1 ui  /  1 teentje knoflook€ 0,13
(zonnebloem) olie om te bakken.€ 0,05
eventueel bindmiddel

zout en peper
kerrie
basilicum



€ 6,69
Bereiding:

Snij de champignons in partjes of plakjes

Verdeel de broccoli in kleine roosjes

Snij de ui fijn.




Zet een pan water op voor de tagliatelle en kook deze volgens
aanwijzing op de verpakking.




Verhit de olie en fruit de ui. Pers het teentje knoflook boven de ui. Voeg een halve theelepel kerrie toe en bak dit even mee.

Voeg de champignons toe en bak deze ca. 3 - 4 minuten mee
Voeg de broccoli roosjes toe en het bouillonblokje
Neem de pan van het vuur en voeg de slagroom

(op kamertemperatuur) toe

Zet het geheel weer op het fornuis en

gaar dit  ca. 5 minuten. Voeg wat basilicum toe.

Leg de zalm bovenop het gerecht en gaar dit mee.
Proeven en naar wens zout en peper toevoegen.
Eventueel het gerecht binden met aardappelmeel.

Lekker met wat geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten