donderdag 7 februari 2013

Tikka Massala met rijst



Tikka Massala met rijst










































































Ingrediënten:
























1 bosje verse koriander (of gedroogde)























zonnebloemolie






















1 klontje boter























2 middelgrote uien, gehalveerd en in dunne plakjes




















1 verse, rode Spaanse peper, in dunne ringetjes




















een stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, in dunne plakjes


















½ potje van 283 g Patak's tikkamasalapasta





















4 ontvelde kipfilets, liefst vrije uitloop of biologisch, in 2 cm dikke reepjes


















1 blik tomatenstukjes van 400 g






















1 blik kokosmelk van 400 ml






















200 g biologische yoghurt






















een klein handje geschaafde amandelen





















1 citroen
























Bereiden
























Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn.











































Zet een grote braadpan op matig tot hoog vuur en doe er een paar scheuten olie en een klontje boter in.
Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes erbij en bak die 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
































Doe de tikkamasalapasta en de reepjes kipfilet erbij. Roer zodat alle stukjes kip met de currypasta
in aanraking komen en strooi er wat zout en peper op.
Voeg de tomaten en de kokosmelk toe. Vul een van de lege blikjes met water, giet het in de pan en roer nog even.



























Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 20 minuten
zachtjes pruttelen. Controleer de curry regelmatig om te kijken of hij niet te droog wordt en doe er als
het nodig is nog wat extra water bij. Als de kip mals en gaar is, voeg je desgewenst wat extra
zout en peper toe - wees er wel voorzichtig mee.


























Deze curry is lekker met rijst en met een paar flinke lepels yoghurt erop.
Eventuuel geschaafde amandelen en korianderblaadjes er over strooien.

Kosten inclusief de rijst








koriander 0,25

olie 0,15 1,29 - 1 liter
boter 0,05

2 uien 0,20

peper 0,25

gember 0,50

Tikka pasta 0,95 1,89 - 1 pot
kipbraadlapjes 2,99

tomatenblokjes 0,39

yoghurt bio 0,20 1,00 -1 ltr
kokosmelk 0,45

1 citroen 0,25

pak rijst 0,50 0,99 -1 kg.
champignons      0,89




totaal                         8,02       (1,33 p.persoon)
 



Bovenstaande is voor 6 personen. We zijn met  5 personen maar ik vries altijd een portie in.




 















In deze tikka masala zit ook nog een handvol spercieboonjes en een bakje champignons.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten