vrijdag 22 februari 2013

Wat eten we zoal


Wat eten we zoal en wat zijn de kosten:

Diverse recepten zet ik in mijn blog. Natuurlijk eten we ook wel eens gewoon/ simpel / Hollandse kost. Afwisseling van spijs doet eten. Korte uiteenzetting van de afgelopen dagen.

Maandag-dinsdag-woensdag-donderdag-vrijdag:

zuurkool 400 gram bio
0,79
zuurkool 200 gram bio
0,40
(helft in de vriezer)
Aardappels 1,3 kg
0,52
5 saucijzen
4,00
1 beker melk
0,19
bakboter
0,39
 zuurkoolstamppot
5,89
per persoon
0,98
tjap tjoy mix
0,71
1 stronk broccoli
0,55
1 zak suikerpeulen
1,00
3 paprika's
1,39
1 ui
0,10
500 gram rijst
0,49
1 prei
0,20
1 pond kipfilet
3,00
olie
0,10
1 courgette
0,49
 tjap tjoy met rijst
8,03
per persoon
1,61
gekookte aardappels
0,52
10 kippepoten(klein)
3,49
marinade kip
0,20
(olie-kruiden-ketjap-chili)
ijsbergsla
0,55
2 tomaten
0,22
halve ui
0,03
3 gekookte eieren
0,57
slasaus
0,17
stukje komkommer
0,33
500 gram broccoli
0,55
 aardappel-vlees-groente
6,62
per persoon
1,32
rozeval aardappeltjes
1,30
(zelf snijden en kruiden)
kool-mais-dille rauwkost
1,02
(1 helft)
zalmburger 6 stuks
3,98
500 gram spercieboontjes
1,69
eigen gemaakte chutney
0,25
 aardappel-vlees-groente
8,24
per persoon
1,65
friet 1,0 kg.
0,79
frikandellen 3 stuks
0,25
3 kroketten
1,05
kool-mais-dille rauwkost
1,02
(de rest van gister)
broccoli 500 gram
0,55
sate saus
0,70
kethup-mayo-curry
?
1 ui
0,10
4,45
per persoon
0,89

 Ook bij friet eten wij verse groente en/of een salade/rauwkost. De friet en snacks worden gebakken in zonnebloemolie. Ik heb met het bereiden van het eten geen rekening gehouden met de kosten van het koken/bakken/frituren. Uit bovenstaande lijst blijkt wel dat de broccoli in de aanbieding was, 500 gram 0,55. Alleen bij maandag staat bakboter 0,39. Een fles vloeibare bakboter kost 0,89 voor 500 ml. met een halve fles doe ik zeker 1 week. Vandaar 1 x dit bedrag.
Wat eten we zaterdag en zondag?  Zaterdag pasta en zondag ?

Aanvulling zondag:

RIJST MET EI-PREI en GARNALEN GROENTE

500 gram rijst (paraboiled)
0,45
Mespuntje zout en een scheutje olie
?
Totaal 1
0,45

Rijst koken volgens aanwijzing op de verpakking

In een kom:

6 eieren / bio
1,14
6 eetlepels sojasaus
0,20
2 theelepels sesamolie
?
1 bosje lente ui
1,25
Citroensap van 1 citroen
0,25
Peper
?
Totaal 2
2,84


Bovenstaande samen kloppen

Over de gare warme rijst gieten die nog in de pan zit. Gas uitdraaien!

Eimengsel gaart op de warmte van de rijst.

Onderstaande ingrediënten roerbakken in (knoflook) olie:

(knoflook) olie
0,05
2 preien fijn gesneden
0,46
1 zak diepvries garnalen (250 gram)
3,15
1 ui fijngesnipperd
0,10
1 theelepel  Chinese 5 kruiden poeder
?
300 gram diepvriesdoperwten
0,65
Zout en peper
?
Totaal 3
4,06
Totaal 2
2,84
Totaal 1
0,45
Het hele gerecht voor 6 personen
7,65 is per persoon (6)  € 1,27

2 opmerkingen: