maandag 4 maart 2013

HERGEBRUIK OUD TEXTIEL

Oud textiel op naar 100% hergebruik.
Per jaar gooit een Nederlander gemiddeld 7 kg. kleding en textiel in de vuilnisbak, totaal zo'n 150 miljoen kilo. Wist u dat u met het inleveren van oude kleding en textiel een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame wereld?

Artikel staat in het N UON lentegidsje die bij ons door de bus viel.

Volgende artikel staat op de site en in het lentegidsje van N uon:

Verdubbel uw korting bij de recycleactie van C&A
Uw lentegarderobe vervangen? Dat kan nu met extra voordeel! C&A organiseert namelijk een grote recycleactie en voor klanten van Nuon wordt de korting verdubbeld. In plaats van de gebruikelijke 5% korting, krijgt u namelijk 10% korting op de hele collectie.
Heeft u ook kleding die u niet meer draagt of versleten is? Dat komt goed uit! Want hiervoor heeft C&A een recycleactie in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan een duurzame textielindustrie. Maar hoe gaat deze actie eigenlijk in zijn werk? Dat leest u hieronder!
  1. Verzamel oude kleding en stop deze in een dichtgeknoopte tas
  2. Tegen inlevering van deze tas bij de kassa van een C&A filiaal in Nederland ontvangt u een tegoedbon voor 5% korting op de hele collectie van C&A. Met de voucher die u via Nuonexclusief.nl kunt aanvragen of de Lentegids wordt deze korting verdubbeld. U ontvangt dus 10% korting op vertoon van de C&A tegoedbon in combinatie met Nuon Exclusief voucher of Nuon Lentegids.
Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen en ook niet online te gebruiken.
Shopt u deze lente ook voordelig een nieuwe garderobe bij elkaar?
De kleding wordt ingezameld door een organisatie die KICI heet. Hun zamelen de kleding/textiel in en sorteren het in draagbaar en 'afval'(lompen dus) De lompen worden gerecycled tot isolatiemateriaal, door samen te persen - plaatmateriaal, van katoen maakt men nieuwe katoenvezels.
Het schijnt dat zelfs spijkerbroeken gerecycled worden het proces heet 'Closing the loop'.

Altijd leuk 5% korting of als je N uon klant bent 10%.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten