vrijdag 8 maart 2013

Spicy sesamnoedels

roerbakgroente
400 gram
1,00


rode peper
2 stuks
0,20


pindakaas
4 eetlepels
0,10


citroen
1 grote
0,25


knoflook
2 tenen
0,05


gember
4 cm.
0,10


zwarte thee
0,300 ml.
?


kipfilet
600 gram
4,19


winterwortel
1 grote
0,18


sugarsnaps
1 zak
1,00


eiermie
2 x 250 gram
1,94


(sesam) olie
2 eetlepels
?


bosui
3 stuks
0,35


zout en peper




oestersaus
1/4 flesje
0,30




9,66
p.p
1,61
 
Bewerking:
Halveer de peper (spicy – als je de pitjes erin laat) Pureer de peper, pindakaas, citroensap, knoflook, gember en de thee in een keukenmachine. (kan ook met een staafmixer).
Snijd de roerbakgroente. Ik heb gebruikt: kwart Chinese kool, 1 prei, 1 rode paprika.
Snij de kip in reepjes. Snij de winterwortel in reepjes.
Kook de eiermie volgens de verpakking.
Kruid de kip met wat zout en peper. Roerbak de kip in de (sesam) olie.
Voeg de roerbakgroente en de wortel en de sugarsnaps toe en bak dit een paar minuten. Voeg de helft  van de saus toe en warm dit goed door (kip moet gaar zijn!)
Doe de eiermie op een bord serveer het met het roerbakmengsel. Rest van de saus over het gerecht verdelen.  Serveren met fijngesneden bosui en eventueel wat oestersaus.

Voor minder spicy, 1 peper nemen of de pitjes verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten