zaterdag 23 maart 2013

UIEN BROOD


Uienbrood
600 gram meel
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
300 water (lauw)
200 gram smeerkruidenkaas (Aldi)
1 theelepel gist


Vulling:
100 gram (room)boter
1 zakje uiensoep (bio)


Methode 1:

Als je een broodbakmachine hebt dan doe je alle ingrediënten (incl. de vulling) in de het bakblik en zet de machine op deeg.
Als de machine klaar is, het deeg eruit halen en uitrollen en snijden in repen.

Iedere reep oprollen tot een soort worstje en op een bakblik leggen (eventueel bakpapier op het blik)


Nog een keer laten rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
Bakken in de oven 30 minuten op 190-200 graden Celsius
Als je de broodjes uit de oven haalt, bovenkant even kwasten met water. (voor een lekkere korst)
 
 
 
 
 
 
Heb je geen bakmachine dan is de volgorde:
Kneden
Rijzen
uitrollen
Repen maken
Oprollen en op een bakplaat leggen
Weer rijzen
Bakken
 
Methode 2:
Zakje uiensoep samen met de boter mengen.
Pas al je het deeg uitrolt de vulling over het deeg strijken en daarna repen maken de rest van het recept weer volgen.
 
Ben je geen bakwonder…… neem dan een pak (wit)brood meel en volg de aanwijzingen op de verpakking.
 
Resulaat is een bakblik vol uien-pluk broodjes
 
 
Aanvulling:
Ik had geen uiensoep meer maar nog wel een zak gebakken uitjes (wat je normaal bij Indisch eten eet) dit samengeroerd met 100 gram roomboter en dit is het resultaat:
 
 
 

3 opmerkingen:

  1. lekker, ik ga het eens proberen.
    wel een tip
    als je het uitrolt tot een rechte lap, dan oprollen en dan in plakjes snijden , dan heb je allemaal gelijke rolletjes
    en het is nog makkelijker ook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. als het echt een mooie rechte lap wordt dan is dit inderdaad een goede tip alleen rechte lappen rollen met een deegrol lukt mij niet. Vind ik ook niet erg, op mijn manier krijg je grote en kleine uienbroodjes.

      Verwijderen