maandag 25 maart 2013

VAKANTIE GEVOEL


Als je nu naar buiten kijkt dan heb ik nog geen vakantiegevoel. Dat kom vast wel, het is immers nog maar maart. Wij hebben de vakantie geboekt! In tegenstelling tot vorige jaren gaan we deze keer in een hotel. Heel heel vroeger heb ik met man wel eens in een hotel overnacht (weekend) maar verder zijn we fervent kampeerders.

Toe ik nog thuis woonde gingen we (man en Ernie) in de zomer al kamperen. Eerst met vrienden in een bungalow tent later afgewisseld; c p huisje, gehuurd huis,  vliegvakantie, caravan, vouwwagen, alles verkocht, gehuurde stacaravan(met kind 1), caravan klein(toch maar weer gekocht-met kind 1+2), caravan ietsje luxer(met kind 1+2+3), gehuurde stacaravan, gehuurd luxe huis en dan dit jaar maar eens in een hotel met het hele gezin! Ja….. ze willen allemaal nog 1 x mee. Dit zal dan wel het laatste jaar zijn dat we met het hele gezin gaan. Tja…… kinderen worden ouder en gaan dan zelf op vakantie, zo zijn wij ook begonnen.

Maar nu to the point. ‘bezuinigen’ tijdens de vakantie. Nee, niet echt. We doen er wel iets  aan.

1.       Een budget opstellen (wat mag de totale vakantie kosten)

2.       Etenswaar van thuis meenemen (bij kamperen en huisjes/caravans huren)

3.       Weinig (niet) uit eten gaan tijdens de vakantie

4.       Zelf koken dus of bbq en

5.       Inkopen bij goedkope supermarkten

6.       Geen inkopen doen bij de dure ‘campingsupermarkt’

7.       Onderweg/tijdens de reis geen dure artikelen kopen bij tankstations.

8.       Voor onderweg koffie en broodjes meenemen van thuis.

9.       Tanken waar het goedkoop is.

Ik zal nog wel het een en ander vergeten zijn. Tuurlijk genieten we van de vakantie het hangt niet allemaal af van’ bezuinigen op  geld.’ Dan kun je beter thuis blijven.

 O ja als we kamperen dan nemen we alle oude handdoeken(die met een rafeltje of helemaal verkleurd) mee en al het oude ondergoed (slobberend elastiek of een klein gaatje) en alle oude T-shirts enz. We dragen het op de camping en gooien het na het dragen weg. Niet uitwassen en niet meer mee terugnemen naar huis. Wassen doe ik al helemaal niet als we kamperen, het wassen op een camping is vaak prijzig. We nemen alles ‘vuil en droog’ opgevouwen in vuilniszakken mee terug naar huis en daar was ik alles weer schoon. Alleen een ‘ongelukje’ op de camping (kethup in een shirt / spugend kind) was ik uiteraard wel.

We gaan nu naar een hotel, zouden ze dat daar niet raar vinden als we gedragen kledingstukken in de afvalbak doen. (ha ha) Het gaat toch gebeuren.

De voorpret voor de vakantie  is al leuk!

 

1 opmerking:

  1. Ja de voorpret is soms nog leuker dan het echt op vakantie gaan!

    BeantwoordenVerwijderen