dinsdag 2 april 2013

Broodje Kasseler Lachse filet


Volgens de Duitse wikepedia:
Kasseler oder Kassler, in Österreich Selchkarree,[1] in der Schweiz geräuchertes Rippli, ist gepökeltes und leicht geräuchertes Schweinefleisch. Hergestellt wird Kasseler aus dem Rippenstück (Kasseler Rippenspeer, Kasseler Kotelett, Kasseler Lachsfleisch), dem Schweinenacken (Kasseler Kamm), der Schulter (Kasseler Blatt) und dem Bauch.

Zover ik weet is Kasseler alleen in Duitsland te koop. In Nederland kun je wel karbonade aan 1 stuk zonder bot bestellen bij een goede slager. Dit stuk vlees moet je dan zelf kruiden en  bakken zoals onderstaand recept. Aanvulling: bij de goede slager verkopen ze Bourgondische ham, speciale ham - gekruid in een braadzak. Ook lekker en lekker makkelijk in de oven te bereiden.

Kosten Kasseler € 5,99 kg.
Per broodje:  150 gram Kasseler € 0,90 (150 gram is riant)
Broodje: € 0,14

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius
Plaats de Kasseler in een braadzak en leg deze in een ovenbestendige schaal of braadslee.
Knip een klein gaatje in de braadzak zodat de stoom kan ontsnappen
Plaats de braadslee in de oven en bak de Kasseler tot een kerntemperatuur van 65 graden Celsius. (baktijd voor een kg. stuk ca. 1,5 uur) (Wil je de Kasseler direct na de oventijd eten dan moet de kerntemperatuur 70-75 graden zijn.)

Kerntemperatuur meet je met een speciale ovenbestendige thermometer.


Laat het vlees afkoelen en snij het in dunne plakjes. Bak of verwarm de plakjes in de oven of in een party pan voordat je het op een broodje serveert.

NB er zijn 2 soorten Kasseler te koop; gegaard en rauw. De gegaarde Kasseler hoef je alleen maar te snijden en warm te maken. De rauwe Kasseler bakken zoals het recept hierboven.

3 opmerkingen:

  1. Dat gepökkelte vlees dat je daarboven beschrijft, krijg je idd in Duitsland en is overheerlijk als je het in de oven stopt en geregeld instrijkt met donkere basterdsuiker gemengd met ... ja wat was het ook alweer. Ik geloof wiskey, maar ik zal het opzoeken en je nog doorgeven. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. good site i am impressed john australia

    BeantwoordenVerwijderen