maandag 29 april 2013

Orzo met gehakt-tomatensaus

Orzo is een Grieks / Turkse pasta. Het ziet er gekookt uit als grote rijstkorrels maar het smaakt gewoon naar pasta.
Volgens een Turkse mevrouw gebruiken ze  in Turkije Orzo in de soep. Ik heb het ooit in Griekenland gegeten met gehakt-tomatensaus.

Orzo koop je in een Turkse winkel en de J umbo heeft het ook.

Hieronder het recept:
 
Orzo met tomaten-gehakt saus    (totaal € 5,37 / 7 pers)
Orzo
500 gram
0,6
Tomatenblokjes
1 blikje
0,39
Gehakt rund
500 gram
3,2
Chinese kool
200 gram
groentetas
Rode paprika
1 x
0,49
Wortel
1 x
groentetas
Tomatenpuree
groot blikje
0,2
Kidneybonen
1 blikje
0,49
5,37
0,77
7 kruiden poeder
Zout en peper
Knoflook
Olie
Eigengemaakte snelle bouillon  (recept van kniepertje )

Bereiding:

Kook de Orzo volgens de aanwijzing op de verpakking

 Braad het gehakt aan in de olie en voeg zout en peper toe en pers het knoflookteentje  uit.
Schuif het gehakt naar 1 kant van de pan en bak  de tomatenpuree aan. (ontzuren)
Voeg de tomatenblokjes en alle groente en  toe.
Voeg 1 theelepel 7 kruiden poeder toe.
Voeg eigengemaakte bouillon toe (met dank aan Kniepertje!)
Als het geheel te dik is dan nog wat water toevoegen.
Laat het geheel koken tot het gaar is.

Serveer de Orzo met de gehakt-tomatensaus en een komkommer/tomaten salade

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen