dinsdag 16 april 2013

'Turkse pizza'

Ik heb het recept al eens geplaatst maar nu heb ik er foto's bijgemaakt.


Turkse pizza 
Recept is voor 2 personen:
Voor 8 pizza’s (doorsnee ca. 15-20 cm.)

250 gram bloem               

50 ml. Olie                                     

150 ml. Warm water           

Theelepel zout           

Werkvolgorde:
Zet alle spullen klaar.
Weeg en meet de ingrediënten af. 

Zeef de bloem en doe dit samen met het zout in een kom.
Giet de olie in een kuiltje en voeg het water toe.
Roer dit totdat er een mooi glad elastisch deeg ontstaat.
Verdeel het deeg in 8 stukjes en rol hier 8 balletjes van.
Laat het deeg even rusten.

Bestrooi het stuk bakpapier met wat bloem en rol hierop elk balletje tot een (ronde) lap van 15-20 cm  doorsnee met behulp van een deegrol.  

Bak de pizza in een droge koekenpan 1 minuut aan elke kant. 

Beleg de pizza’s met het gehakt-mengsel

100-200 gram rundergehakt
2 theelepels lachmancun kruiden (mild) wil je scherp dan 1 eetlepel
2 eetlepels paprika puree
2 eetlepels tomatenpuree
Stukje ui heel fijn gesneden.
1 eetlepel platte peterselie (vers of gedroogd)
Ietsje water
Zout/peper
Zonnebloemolie of knoflookolie om te bakken 

Verhit de olie in een pan.
Roerbak de ui
Voeg het gehakt toe en bak dit aan.
Voeg de tomatenpuree toe, goed roeren.
Voeg de paprikapuree toe, goed roeren
Voeg de lachmancun kruiden toe.
Is het te droog voeg dan wat water toe.
Laat dit gaar worden.
Voeg als laatste de peterselie toe en eventueel zout en peper. 

Leg de vulling op de gebakken pizza en vouw deze dubbel.
Kan warm of koud gegeten worden.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen