woensdag 10 april 2013

'wat schaf de pot - toetjes'

Gisteren had ik een aanvulling gemaakt in 'wat schaft de pot' wat we zoal eten met ontbijt en lunch.

Vandaag kom ik erachter dat ik elke week het menu blog maar bij het 'warme eten' hoort uiteraard ook het toetje/nagerecht.

Wat maken we op aan toetjes/nagerecht:

(bijna) Elke dag 3/4 - 1 liter vanillevla, joghurt, aarbeien joghurt, perzikenjoghurt, wintervla, vanille-joghurt, chocolade vla, caramelvla, vanille-caramel, vanille-chocoladevla hebben we nog meer varianten.....vast wel. In ieder geval geen pak die duurder is dan € 1,00 max € 1,15. liever nog goedkoper dan een euro.  De bijzondere/speciale/duurdere soorten eten we alleen maar als er een spetterende aanbieding is.
Bio joghurt kost bij de A. H  €0,99  en bij de J um bo € 0,95.
Vanillevla kost bij A ldi € 0,59 per pak.
Vanille joghurt bij A ldi € 0,79 per pak

We eten heel veel joghurt.
Joghurt met verse:
 banaan,
 aarbeien (het seizoen komt eraan)
 appel,
 nectarines
perziken

Incidenteel eten we schepijs of we maken van het schepijs een eigengemaakte milkshake.
Bananenmilshake: (2 personen)
1 banaan
6 bolletjes ijs
aanvullen met halfvolle melk.
Met een staafmixer mixen tot een shake.

En  soms kopen we een schepijsje bij de plaatselijke bakker die volgens ons het lekkerste ijs van de hele wereld heeft. Voor ons nog lekkerder dan de Italiaan in de grote stad.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen