woensdag 29 mei 2013

(koel) kast leegmaken...

Het voornemen om eens wat voorraad op te maken, (koel) kasten leeg te maken begint vorm aan te nemen.

Wat is er al opgemaakt
wortelen
prei
paksoy
brocolli
asperges
tomaten (nog 3 over)
bananen

Een aantal producten moeten deze week nog op (bataat en daikon)
Over de appels maak ik me geen zorgen die worden wel op gegeten.
De witte kool ...... waarschijnlijk maak ik daar een rauwkost van.

Gister ogenboontjes geweekt en gekookt. Hiervan ga ik vandaag een Afrikaanse bonenschotel maken.
Recept:
ogenbonen/gaar 500 gram 0,50
ui 1 x 0,15
knoflook 1 teentje 0,05
tomaten 5 stuks 0,25
chilipoeder 1 tl
komijn 1 tl
zout/peper
kurkuma 1 tl
garam masala 1 tl
rundergehakt 500 gram 3,35
citroensap 3 eetl. 0,25
verse koriander
courgette 2 stuks 1,38
champignons 1 bak 0,79
bouillon zelf gemaakt
bakolie 4 eetlepels 0,10
6,82 1,14
tomaat/komkommersalade 1,25

Olie verhitten, ui fruiten.
Gehakt en kruiden toevoegen.
Groentes toevoegen en laten garen.
Als laatste de gare ogenbonen toevoegen, doorwarmen en citroensap toevoegen.
Op smaak maken met zout  en peper. Opdienen met vers gehakt koriander.

Lekker met tomaten/komkommer zoetzuur salade.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen