donderdag 30 mei 2013

"leuker kunnen we het niet (zelf) maken"

1 juni - toevoeging
De blauwe brief is binnen  - gisteren (1 brief / blauwe brief manlief is er niet bij) Nu het geld nog!


Tja de slogan van deze blog is geleend van de belastingdienst. Ik wacht deze hele maand al met smart op de teruggave van de belastingdienst. Vorig jaar hadden we het geld al binnen op 5 mei, dit jaar 2013 is er tot op vandaag nog helemaal niets. Rustig afwachten.....

Het geld is van harte welkom. Wat doen we ermee?

Een gedeelte sparen en een gedeelte besteden.(alle gaat wel op de spaarrekening - dan heb je nog een beetje rente)  Dat gedeelte dat we willen besteden dat gaat  niet in een keer op maar  het hele jaar door worden daar plukjes afgehaald dus tot ongeveer mei 2014 souperen we dat bedrag op.
Wat wordt daarvan gekocht?

 • Een nieuwe navigatie (hebben we al 2 x uitgesteld en nu kan de oude helemaal niet meer de weg vinden - nieuwe software geeft de fabrikant niet meer dus einde oefening oude navigatie)
 • Aanzuiveren saldo (als het debet dreigt te worden)
 • een (extra) vakantie
 • kleding/schoenen
 • reparatie auto (indien noodzakelijk)
 • onderhoud huis
 • een nieuwe/vervangende aanschaffing (wasmachine-koffiezetter-tosti apparaat- etc)
Het ene jaar verbruiken we al het geld en het andere jaar blijft het op de spaarrekening.

Zo, laat nu de blauwe brief maar komen.

Wat doen jullie met het belastinggeld (als je wat terugkrijgt)2 opmerkingen:

 1. Wij hebben voorbije maanden nogal veel uitgegeven : dakrenovatie hellende dak, dakrenovatie platte dak, nieuwe veluxen, nieuwe koepels, zolderisolatie en afwerken van de zolder met planchetten. We hebben dus hééééééééééééééééééééél veel uitgegeven en de belastingsteruggave is mooi meegenomen om ons spaartegoed weer aan te vullen. De belastingsteruggave was nu wel niet zo groot maar alle beetjes zijn welkom....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik krijg dit jaar helemaal niets terug en wel omdat de eenouderkorting is veranderd eerst gold het voor kinderen die na 1983 geboren waren en nu ineens in een jaar tijd alleen nog maar geldig voor kinderen geboren na 1993, dus val ik buiten de boot, en niet omdat ik zo'n hoog inkomen heb nee puur door deze regel.

  BeantwoordenVerwijderen