maandag 27 mei 2013

wat schaft de pot week 21 (laatste)

Ik heb nu enige weken 'wat schaft de pot' op mijn blog gezet. Ik vind het zelf nog steeds leuk om te zien wat we hebben gegeten en wat dat kost.

Maar.........

Ik wil hier niet tot in eeuwigheid mee doorgaan. Dus deze week is (voorlopig) de laatste. Hoe ik met 'wat schaft de pot'  doorga weet ik nog niet. Misschien wel af en toe een gerecht er inzetten. Ik zie het wel.

Nog even een kanttekening bij de patatdag, het blijkt toch wel dat een patatdag wel aardig duur is. Dit komt oa. door de hachee.  Deze vrijdag was er 1 loempia en 1 bamischijf over, deze is 's avonds in de maag van manlief verdwenen.

Onderstaand week 21
maandag
restjes dag:
Italiaanse pasta
pasta salade
gebakken aardappeltjes
nasi van zaterdag
pizza
dinsdag
kipcordonbleu 500 gram 3,29
gekookte aardappels 1,3 kg 0,69
ijsbergsla halve krop 0,85
tomaat 1 x 0,25
ui gesnipperd stukje 0,15
slasaus 3-4  lepels 0,20
komkommer stukje 0,15
gekookte worteltjes 1 portie groentetas
rauwkostsalade halve bak 1,26
6,83 1,37 (5 pers)
woensdag
ovenpasta
pasta penne 500 gram 0,49
tomatenblokjes 1 blik 0,39
gehakt rund 500 gram 3,20
bechamelsaus zelf gemaakt 0,55
bakgroente:
wortel 1 x groentetas
courgette 1 x 0,69
prei vh land
rode paprika 1 x 0,46
kaas geraspt 200 gram 0,88
gekookte spercieboontjes 1 portie diepvries (zoon)
6,66 0,95 (7 pers)
2 porties over
donderdag
gebakken krieltjes 1,4 kg. 2,09
gevulde kipbraadlapjes 500 gram 2,99
met roombrie halve 0,45
geitenkaas salade halve bak 1,04
ijsbergsla kwart 0,42
tomaat 1 x 0,25
komkommer stukje 0,15
slasaus 3-4 lepels 0,20
gekookt ei 2 x 0,38
gekookte wortel 1 portie groentetas (zoon)
7,96 1,59 (5 pers)
vrijdag
patat 0,700 gram 0,99
frikandellen 4 x 0,54
bamischijven 4 stuks 3,24
loempia's 6 stuks 1,87
botersla halve krop 0,50
gekookt ei 2 x 0,38
komkommer stukje 0,20
ui gesnipperd stukje 0,15
slasaus 3-4 eetlepels 0,20
geitenkaas salade halve bak 1,04
hachee  400 gram 6,16
15,26 3,05 (5 pers.)
600 gram hachee in de vriezer 9,24
zaterdag
curry in a hurry
kipbraadlapjes 500 gram 2,99
prei vh land
rijst 450 gram 0,40
suikerpeulen 400 gram 1,00 dv
doperwten 225 gram 0,30 dv
cocosmelk 1 blikje 0,78
curry groen 3 eetlepels 0,15
koriander/zout/peper voorraad
gemberpoeder/knoflook voorraad
5,62 1,12 (5 pers)
1 portie over
zondag
lahmacun
bloem 500 gram 0,20
zonnebloemolie 100 gram 0,01
zout mespuntje
tomatenpuree blikje 0,20
paprikapuree 4 theelepels 0,15
rundergehakt 500 gram 3,20
grote ui 1 x 0,25
lahmacunkruiden 3 theelepels 0,05
platte peterselie 2 eetlepels ?
4,06 0,51 (8 stuks diameter ca 30 cm.)
2 stuks + gehaktmengsel over

6 opmerkingen:

  1. Ik heb je blog pas ontdekt. Leuk ommdit overzicht te zien. Maar bij de kosten mot je toch ook de groentetas meerekenen? Groet Riet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, het overzicht dektt de kosten voor ca 98%. Ik neem ook geen toetjes mee en geen bakboter/en of olie. Kruiden koop ik 1 a 2 x per jaar. Wil je het helemaal 100% hebben dan moet je alles wegen/meten. Ik vind het prima zo!

      Verwijderen
  2. Fjoef, op die vrijdagse patatdag hebben jullie wel veel gegeten zeg... Niet echt een balansdag zeg maar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, en het grootste deel worden door de huisgenoten gegeten. 1 (soms a 2 snacks) bij de patat is mij meer dan genoeg. De rest eet dus de hongerige familie!

      Verwijderen
  3. Wij maken sinds een aantal maanden de friet zelf, van aardappel aanbiedingen, werk valt mee, als je er aan gewend bent. Kosten voor 2 kg friet ( 5 personen) gemiddeld 0.80, voorbakken in laagtarief stroom. Loempia's zelf maken en invriezen ! Snackjes van het huismerk, of de aanbieding...pindasaus zelf maken van pindakaas en satekruiden uit de toko..dan valt het echte reuze mee :-)Groetjes Anna.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf loempia's maken doe ik al vaak. Ik maak dan een flinke diepvries voorraad, vega en met vlees. Snacks koop ik ook in de aanbieding.

      Verwijderen