dinsdag 11 juni 2013

duurzaam voedsel

Het onderstaande heb ik van internet geplukt.  Op zich is dit positief te noemen. Ik kreeg alleen zelf vraagtekens bij 'ook een keurmerk is noodzakelijk'

Bij milieucentraal.nl wordt het een en ander uitgelegd. Teveel om dit ff in het kort in deze blog te zetten. Dus als je geïnteresseerd bent kijk daar dan ff.

 

Het nieuwsitem (verkort)

Nederlanders hebben vorig jaar 25,2 procent meer besteed aan duurzaam voedsel.


In minder dan drie jaar tijd zijn de consumentenuitgaven aan duurzaam voedsel verdubbeld. Niet alleen bij de mensen op tafel, maar ook in restaurants, in zorginstellingen en in de supermarkt. Duurzaam voedsel is een verzamelnaam voor producten die dier- of milieuvriendelijk of biologisch zijn geproduceerd.

Het marktaandeel steeg in 2012 van 4,4 naar 5,5 procent.

Op de markt duurzaam eten neemt biologisch voedsel de grootste plek in met 42 procent. Het Beter Leven-keurmerk voor vlees is goed voor 21 procent van de aankopen. De duurzame landbouw van het UTZ Certified negentien procent. Max Havelaar heeft elf procent marktaandeel.

Duurzaam voedsel is voedsel waarbij tijdens de productie en verwerking meer rekening is gehouden met milieu, dierenwelzijn, en sociale aspecten dan wettelijk verplicht is. Ook een keurmerk is noodzakelijk

(bron rt l nie uws)

Btw als je zelf een volkstuin hebt dan ben je toch heel duurzaam bezig (zonder keurmerk)

1 opmerking:

  1. Ook ik probeer vaker biologisch te kopen. Thuis een vegetariër, dus ook vaker geen vlees en zelf een stuk minder dan voorheen. Dat scheelt toch allemaal beetjes!

    BeantwoordenVerwijderen