woensdag 12 juni 2013

Geteling bewaken voor 'zijn leven'

Er zit een geteling echtpaar in de tuin. Ze hebben onze coni'viefe' heg gekraakt. Doordat het lang koud was, te koud om buiten te zitten heeft het geteling echtpaar gedacht dat dit een fijne rustige tuin zou zijn.

Niet dus.

Afgelopen zaterdag een 'kinderfeestje' net naast het nest. De hond die buiten wel eens speelt en dan wat blaft. Voetballen achter het huis (wat niet mag) door de jongste zoon. Echter het geteling echtpaar liet zich niet van de wijs brengen....broeden en flink voeren.  Inmiddels is het geteling jong al aardig opgegroeid en verlaat af en toe het nest.

Nu begint de ellende (ellende voor wie?)  De hond kan niet meer naar buiten. Het is een hond met de leuke combinatie; Teckel en Jack Russel. Teckel voor de eigenwijsheid en niet luisteren en Jack Russel voor de jacht en niet moe te krijgen....... en dat allemaal in 1 hond!

Het geteling jong heeft van alles al overleefd; de kou, eksters in de tuin, de hond die af en toe toch ff het echtpaar weg jaagt, het drukke verjaardagsfeestje. We doen er dus alles aan om het jong te laten overleven (;-)))) De hond blijft ff binnen totdat de geteling met zijn vliegbrevet begint.

Gister moesten we het jong al bijna reanimeren. Er staat een kunststof bak achter het huis met grondwater uit de pomp om alvast wat op te warmen voor mijn bloembakken moestuin.
Prompt kukelde het geteling jong er gister avond in. Gelukkig zaten we buiten en hoorde/zagen we het gebeuren. Jong eruit geschept en meteen maar de waterbak omgekieperd in de tuin.

Ondertussen hipt het jong door onze tuin van geen kwaad bewust.

Tjonge, wat je allemaal al niet moet doen om een geteling te bewaken voor 'zijn leven'.

Foto:


3 opmerkingen:

 1. Dat klinkt echt niet als rustig jullie tuin! Mooi dat jullie de geteling zo goed 'bewaken'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit gehoord van een geteling maar wikepedia leert me dat het een merel is :)
  Fijn dat jullie er zo goed op passen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht eerst: wat voor vogel is dat dan toch? Maar het is Achterhoeks voor klyster begrijpt ik! Die vogel ken ik wel. Ik dacht het ook al aan de hand van de foto's te zien!

  BeantwoordenVerwijderen