woensdag 19 juni 2013

in to the Crumble

Sinds ik een crumble recept bij een medeblogster van haar site heb gehaald is de crumble niet aan te slepen.

Allerlei varianten heb ik al gemaakt:

Met gehakte hazelnoten bovenop.

Met gehakt hazelnoten door de vruchten.

met appel en rabarber, met himbeeren en aardbeien, met aardbeien en appel, met nectarines en aardbeien......

Allemaal heerlijk

Nog even het recept:
300 gram bloem
150 gram suiker
200 gram (room) boter

Tot kruimels prakken.

500-600 gram fruit in een ovenbestendige schaal. Bij zuur fruit eventueel wat suiker toevoegen, bij heel 'nat' fruit wat custard toevoegen.

strooi de kruimels over het fruit en bakken ca. 40 minuten op 180 graden Celsius.

Ik heb dit keer de crumble in een alu-cakevorm gebakken dan kun je hem op een bbq weer wat opwarmen. (wel met een stukje alu folie eroverheen)

 
nectarine + aardbei en appel + gehakte hazelnoot




 (van heel dichtbij, het witte is custard)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen