zaterdag 15 juni 2013

Meer verdienen? Bezuinigen? Inflatie? verminderde koopkracht? voor wie?

Topinkomens stijgen weer

Na 3 jaar van daling zijn de topinkomens vorig jaar weer gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Volkskrant naar de beloning van topbestuurders van 134 grote bedrijven. 

De stijging hangt samen met de stelselmatige verhoging van het basissalaris van topbestuurders, dat met 6 procent opliep naar gemiddeld 512.000 euro.
Werden bonussen, prestatieaandelen en pensioenstortingen meegerekend, dan liepen de topinkomens op met 7,5 procent naar gemiddeld 1,13 miljoen euro.

Ziggo

De topman met het hoogste inkomen was Bernard Dijkhuizen van kabelbedrijf Ziggo. Hij ontving in 2012 ruim 15,7 miljoen euro, vooral dankzij een groot aandelenpakket dat hij kreeg bij de beursgang van Ziggo. Op de tweede plaats in de ranglijst staat ASML-topman Eric Meurice, met een jaarinkomen van ruim 11,2 miljoen.
Hoogste vrouw in de topverdienerslijst is Nancy McKinstry van uitgeefconcern Wolters Kluwer. Ze staat op de vierde plaats met een inkomen van ruim 6,5 miljoen euro.
FNV-voorzitter Ton Heerts zegt in de krant dat hij de groeiende loonkloof tussen de top en de werkvloer zorgwekkend vindt. ''Dat je met zulke inkomens nóg meer zou moeten verdienen, terwijl werknemers en mensen met een uitkering koopkracht inleveren, is ook totaal niet uit te leggen", zegt Heerts. Hij vindt dat de top zich zou moeten matigen.

bron ANP

Niets meer aan toe te voegen...........


 

2 opmerkingen:

 1. op mijn werk word er ook flink bezuinigd op de werkvloer, ik werk in de schoonmaak,. we moeten steeds meer doen in steeds minder tijd met steeds minder mensen ,maar krijgen we steevast na een kwaliteits controle te horen de kwaliteit mag er niet onder lijden, die controles worden trouwens steeds vaker uitgevoerd , door daarvoor speciaal opgeleide mensen die ook de taken kritisch bekijken, die speciaal opgeleide mensen verdienen beduidend meer dan wij . het lijkt mij logischer om het geld en de uren die aan deze controles besteed word in je mensen op de werkvloer te besteden ,want als wij meer tijd krijgen is er ook niets mis met de kwaliteit van het werk. maar ja wat weet ik er van ik ben maar gewoon een schoonmaakster.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben maar een schoonmaakster Nou, schat je zelf hoog in! Als JIJ er niet bent......
   De schoonmaakster/ maker maakt onderdeel uit het geheel.... als het niet schoon is wat dan!? Vuile kantoren, toiletten, operatiekamers, kantines, woningen hulpbehoeftigen, winkels, hotels, zorginstellingen, stations, scholen, openbare ruimtes en zo kan ik nog wel doorgaan. Een ondergewaardeerd beroep.... blijkt helaas maar zo belangrijk!!! Steeds meer schoonmaken in minder tijd en voor minder geld SCHANDE

   Verwijderen