zondag 30 juni 2013

nog een sausje (courgette)

Afgelopen week is er veel geblogd over sausjes. Veel blogsters hebben een groente/moestuin en als het goed is wordt er deze komende tijd COURGETTE geoogst.

Een recept. (4 personen)
Nodig;
500 gram verse pasta of 300 gram droge pasta
2 courgettes
3-4 eetlepels (olijf) olie
200 ml. creme fraiche (1 bekertje)
nootmuskaat
100 gram Parmezaanse kaas
100 gram (Old Amsterdam)?  andere kaas

Kook de pasta.

Rasp de courgette. Verwarm de olie en doe hier de creme fraiche en de geraspte courgette bij.
Voeg zout en peper en nootmuskaat naar smaak toe. Omroeren en van het vuur halen.

Doe de gekookte pasta in een ovenschaal en giet de courgettesaus er overheen. Voeg de helft van de kaas toe en roer het mengsel even door.

Doe de rest van de kaas eroverheen en bak de schotel 10 minuten op 250 graden Celcius.

Variatie, vind je geraspte courgette te fijn. Snij dan de courgette in kleine blokjes en bak deze even in de olie en voeg dan de creme fraiche toe.

2 opmerkingen:

  1. Veel meer dan de bloemen is het momenteel niet. Al weken courgettebloemen, maar geen courgette te zien, te koud weer. Mooi ingepakt in een plastic kasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het recept. Ik ben geen kei in sausjes. Altijd jaloers op mensen ik kookprogramma's die de schitterende sausen afleveren. Deze ga ik zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen