donderdag 4 juli 2013

moestuin donderdag

EINDELIJK  er kan weer wat geoogst worden. Een ruim pond suikerpeulen uit de volkstuin.
En er kan eind van de week weer geoogst worden.

Ik ga hier heerlijk 'curry in a hurry van maken'


nog ff het recept:

500 gram rijst
5 00 gram kipbraadlapjes in repen
1 blikje kokosmelk
300 gram diepvriesdoperwten
300 gram verse suikerpeulen
1 bouillonblokje (of eigengemaakte bouillonblokje)
3 eetlepels groene currypasta (Thai Kitchen – AH)
 (voor een pittige curry meer currypasta toevoegen)
1 grote prei gesneden
Olie
zout/peper
Eventueel wat bindmiddel

Bewerking:
Kook de rijst

Verhit de olie, bak de prei kort- 1 minuut, voeg de 3 eetlepels curry toe. Goed roeren!
Voeg de gesneden kipreepjes toe en bak dit even mee
Giet de kokosmelk erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Voeg de doperwten en suikerpeulen toe en breng dit aan de kook. Als het te droog wordt dan wat water toevoegen. Zachtjes gaar laten koken.  Als de curry wat dun is dan wat bindmiddel toevoegen 

Proef de curry en voeg eventueel  gemberpoeder, zout en peper toe. Serveren met (verse) koriander.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten