zondag 7 juli 2013

wat schaft de pot week 28 - met groenten uit eigen 'bloembak' en volkstuin

Toch maar weer een keer 'wat schaft de pot' . De afgelopen week zijn we voorzichtig begonnen met 'eigen oogst' te eten. Eindelijk valt er wat de oogsten. Doordat het voorjaar zo koud was is alles een (beetje) later dan normaal. Het is juli en nu oogst ik pas suikerpeulen. Het is maar goed dat de vakantie in deze regio niet zo vroeg valt anders zat nu mijn familie van de peulen te genieten ;-) in plaats van wij.

De totale kosten van het weekmenu is € 40,02  er komt nog bij de 'toetjes' en een eigengemaakte crumble (is 5,00 en 3,00)

TOTALE KOSTEN WEEK 28: 48,02  (is per persoon 9,60 voor een hele week)



Maandag:
stamppot stengels  (uit eigen bloembak)
1,29
(aardappels)
verseworst
stuk
4,00
eigengemaakte chutney
voorraad
5,29
(5 personen)
1,06
p.p
Dinsdag:
Gebakken krieltjes
1,4 kg.
1,50
sla

eigen bloembak
tomaat
2 stuks
0,25
ui
halve
0,10
olijven
paar
0,05
feta
paar blokjes
0,15
dressing
olie/azijn/kruiden
0,05
zomersteak
5 stuks
4,80
6,90
(5 personen)
1,38
p.p
Woensdag;
biefstuk
5 stuks
11,55
gekookte aardappels
1,3 kg.
1,29
eigen gemaakte rauwkost
2,47
(ruim 1 kg.)
doperwten en worteltjes
400 gram dv
0,92
16,23
(5 personen)
3,25
p.p
Donderdag:
curry in a hurry
(met suikerpeulen uit eigen volkstuin)
Vrijdag:
Macaroni met  'rode saus'
macaroni
500 gram
0,49
tomatenblokjes
1 blikje
0,39
tomatenpuree
1 blikje
0,07
ui
1 x
0,15
prei
1 x
0,45
wortel
1 x
0,25
courgette
1 x
gekregen
paprika
3 x
1,49
gehakt rund
500 gram
3,33
paprika puree
1 eetlepel
0,04
kruiden
voorraad
bechamel saus:
melk
halve liter
0,30
bloem
4 eetlepels
0,05
boter
2 eetlepels
0,07
7,08
(7 personen)
1,01
p.p
Zaterdag;
restjes dag
Turkse pizza's
zie tabblad recepten
Macaroni van gisteren
Boerenkool + rookworst
vriezer
Zondag:
barbecuen
vlees 5 x 3 stuks
vvv bon
eigengemaakt pasta salade
2,08
eigengemaakte aardappelsalade
1,80
stokbrood
2 stuks
0,39
peulen (van eigen land)
roerbakken met 1 eetlepel pesto
0,25
4,52
(5 personen)
Pesto:
pijnboompitten
half bakje
1,45
basilicum

eigen kweek
0,19
(kosten zaadjes)
olijfolie
150 ml.
0,34
Parmezaanse kaas
150 gram
0,51
2,49

 

1 opmerking: