dinsdag 20 augustus 2013

De vriezer ontdooien

Ik heb al een blog voorbij zien komen over 'de vriezer ontdooien'
Ook in ons huis moet dat 1-3 keer per jaar zeker wel gebeuren.

Als volgt:
- we eten van te voren zoveel mogelijk de vriezer leeg

Daarna:
- alles wat niet op is wordt in kranten gerold en in de koelkast gelegd. Koelkast is 4 graden, altijd beter dan de producten in 'kamertemperatuur' te leggen

In de winter heb je een voordeel als het vriest dan gaan de producten in een wasmand en gewoon naar buiten in de vrieskou.

- De vriezer gaat uit en er worden bakjes met heet water in de vriezer gezet.(we hebben een kast met lades)
- De lege lades worden af gewassen en goed gedroogd.
- Het afgekoelde hete water in de bakjes wordt bewaard in een emmer voor de kamerplanten.
- De bakjes worden weer gevuld met heet water.
- Met behulp van een hete fohn wordt het ontdooien versneld.
- Als alles ontdooit is dan de wanden en 'vriesribbels' goed droog maken met wat theedoeken.
- De deur, rubbers en wanden goed schoonmaken en drogen met een theedoek.
- KLAAR

Afhankelijk van de hoeveelheid ijs en wanneer je de vriezer ontdooit (zomer of winter) is het klusje vaak met een krap uurtje klaar.

Lades terug in de vriezer en alle producten weer retour in de lades.

De diepvrieslijst wordt meteen opnieuw genoteerd en klaar!

(diepvrieslijst - Een lijst waar per lade op staat wat er inzit, afstrepen als je er iets uithaalt en opschrijven als er een nieuw product de vriezer in gaat, zo hoef je in principe nooit iets 'over de datum' weg te gooien en je weet precies wat er in welke lade ligt)

1 opmerking:

  1. Op zich is de vriezer ontdooien ook niet veel werk, maar wel iets wat inderdaad je moet plannen. Hier is het ook pas gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen