maandag 19 augustus 2013

eigengemaakte kip kerrie (zonder zakjes en pakjes)

Vandaag heerlijke kip-kerrie gemaakt. Kip kerrie zonder zakjes en pakjes!

Nodig:
1 pond kipfilet in blokjes
3 eetlepels kerrie (er zijn heel veel soorten kerrie kort samengevat mild, hot en very hot)

Wil je wat meer informatie over kerrie volg onderstaande link:
http://www.mijnreceptenboek.nl/ingredienten/specerijen/kerrie.html


bechamelsaus ( van 3/4 liter melk, 4 eetlepels bloem en 2-3 eetlepels olie)
bouillonblokje (of bouillon a la knierpertie)
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel witte peper
1/2 eetlepel sambal
2 teentjes knoflook
olie om te bakken
zout

roerbakgroente; bijv. prei, wortel, courgette, ui, paprika.


Bereiding:

Maak van olie, bloem en melk een bechamelsaus;
verhit de olie in een pan
voeg in een keer de bloem toe (je krijgt een bal of wat kruimelige bloem)
voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer dit steeds tot een glad papje totdat alle melk toegevoegd is.
kook de saus gaar (ca. 10 minuten om de meelsmaak weg te hebben)

Bereiding kip-kerrie:
- verhit de olie
- bak in de hete olie de 3 eetlepels kerrie kort
- voeg de kipfiletblokjes toe en kruid deze met wat zout en peper
- pers de knoflook uit boven de pan
- voeg de roerbakgroenten toe
- voeg gember, sambal en bouillon(blokje) toe
- giet de bechamelsaus bij het mengsel en laat de kip-kerrie onder zachtjes koken gaar worden.
- proeven - voeg eventueel naar smaak nog wat zout/peper toe

Variatie: voeg een blikje uitgelekte ananas toe

Lekker met rijst, mihoen of bami.

 

3 opmerkingen:

  1. Krijg gewoon honger, of heeft dat iets met etenstijd te maken ;-). Ik onthoud deze, want het lijkt me heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh deze ga ik ook een keer proberen, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen