woensdag 28 augustus 2013

waar blijft het toch allemaal.........

Het einde van de maand is in zicht. Tot afgelopen maandag was ik heel positief over 'de uitgaven' van de maand augustus. Nou niet meer. De ene 'tegenslag' na de andere.

Wat al: zoonlief heeft vergeten zijn schoolboeken te bestellen dus dat hebben we samen gedaan en het blijkt dat de boeken meteen met i deal afgerekend moeten worden. Zucht........
Natuurlijk krijgen we het geld van hem terug maar niet op DIT moment.

OV chipkaart is hij 'vergeten' aan te vragen. Ook maar samen online geregeld en ff voor hem betaald (€ 7,50 en opwaarderen met € 20,00)

In oktober ga ik samen met mijn dochter een weekje weg, deze rekening moest gisteravond acuut betaald worden.........

Gister naar de grote stad geweest, kleding gekocht voor manlief en zoon2 en wat schoolspullen.

Boodschappen gedaan bij de zee duizend, allemaal euro knallers....................

En toen was de knip zo goed als leeg en vrijdag moeten er nog 3 naar de kapper. Weg saldo, weg maandbudget........... zucht............

Ik hoop dat september iets beter gaat. Ik vrees van niet - de scholen beginnen (schoolgeld) en we hebben nog kermis en een paar feesten.
In mijn excel heb ik gezien dat we pas in oktober weer wat (extra) kunnen sparen ........ en oktober is nog zo ver weg.............

Gaat bij jullie het maandbudget/ uitgaven wel eens helemaal mis?

11 opmerkingen:

 1. In ieder geval een aantal dingen opschrijven voor volgend jaar, zodat je er niet weer door overvallen wordt, dan?

  Bijvoorbeeld: volgend jaar eind augustus ga je misschien weer extra geld uitgeven aan kleding en kapsel. En misschien ook weer dat er dan een stapeltje boeken betaald moet worden voor de studie.

  Zo weet je van tevoren al dat die uitgaven er aan gaan komen in augustus, kun je er rekening mee houden en kun je misschien ook door eerder in actie te komen kosten besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeffff, wat een kosten had je nog dan onverwacht!!
  Zo ontzettend veel onverwachte kosten hebben wij gelukkig niet. Hoop ik ook nooit te krijgen.
  Maar het fijne is dat er ook leuke dingen tussen zitten voor jullie, daar kan je dan toch vast naar uitijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had wel alles begroot, maar uiteindelijk valt het dan toch weer tegen. Ook ik had het gevoel dat het tot voor een week lekker liep.We krijgen komende week HR++ glas, en daarna moet de schilder nog komen. De auto gaat voor een APK weg, hoop maar dat het meevalt. Garage is heel goedkoop en gebruikt veel merkloze en tweedehands onderdelen. Zonder auto doen is nauwelijks een optie als ik hoogbejaarde ouders in het noorden van het land moet bezoeken, het ov doet er 3,5 uur over om er te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Afschuwelijk veel kosten, maar de meeste waren wel min of meer verwacht. In augustus en september hebben we: autoverzekering, KI voor mijn appartement, KI voor ons huis, aankoop van gordijnen, verf, plamuurmiddel...Dan moet ik vandaag onverwacht terug naar een specialist...pfff terug 60 euro kwijt die we eigenlijk niet meer hebben deze maand...hopelijk eindigen we het jaar niet in het rood!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet de meeste dingen wel, maar omdat ik pas sinds maart serieus alles bij houd kom ik ook nog regelmatig voor verrassingen te staan. Ik vul nu al de extra dingen in voor 2014 zo denk ik er beter grip op te hebben.

  Sommige dingen die je opsomt moeten, maar je zou misschien kritisch kunnen kijken naar kleding en kapper. Kapper is voor mij ook een twijfel geval, ik ga 4 x per jaar (niet veel dus) maar zie dit ook als een uitje voor mijzelf lekker verwennen, prettige kapster om te praten en na afloop en 70 euro lichter ben ik 10 jaar jonger...is het mij dit waard? Ik ben er nog niet over uit ;-)

  Groet, Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat 'vergeten' van boeken e.d. grmbl, moet je dan geen moordneigingen onderdrukken ;)?
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaah, en maandag begint zijn school...... Als ze 18 zijn, zijn ze nog laaaang niet volwassen.

   Verwijderen
  2. oei, nou die zou bij mij ook de nodige kriebels opleveren. pffff
   Nu maar hopen dat hij hiervan leert!

   Verwijderen
 7. Eigenlijk heb ik geen onverwachte kosten meer. Al jaren houd ik een jaaroverzicht bij en verfijn het jaarlijks. De enige tegenvaller die wij hebben gehad dit jaar was een onverwacht hogere rekening van de beurt van de auto. 400 euro meer dan begroot.
  Misschien kun je alles ook bij gaan houden in een jaaroverzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een jaaroverzicht dat doe ik (in excel)ook maar deze kosten zijn niet voor ons maar voor zoonlief (en zijn werkgever) maar als onze 18 jarige zoon zelf niet oplet dan moet je hem toch ff uit de brand helpen. (kosten boeken krijgen we nog terug van zijn werkgever maar dat moet nog ff door zoonlief geregeld worden)

   Verwijderen
 8. Wij kregen 4 belastingbrieven...3900,00 euro...Niet voorzien en helaas klopt het...De broekriem gaat dus maar eens strak aan!! Met 3 pubers is jouw verhaal erg herkenbaar...

  BeantwoordenVerwijderen