woensdag 11 september 2013

groene curry pasta maken


Voor ca. 120 – 150 gram
Ingrediënten

15-19 kleine chilipepers (ca. 20-30 gram) (hangt van af hoe pittig je wilt, maar voor 30 gram is het wel echt pittig)

5-9 grote groene pepers, in ringen gesneden

1 theelepel  grof zee zout

1 theelepel fijngehakte gember of 1 theelepel gember poeder


1 eetlepel dunne ringen gesneden citroengras (alleen het witte deel) of 1 theelepel citroengraspoeder

½ theelepel fijngehakte kaffirlimoenschil of 2-3 kaffirlimoenbladeren

1 theelepel fijngehakte korianderwortels of 1 theelepel korianderpoeder

2 eetlepels fijngehakte knoflook (ca. 17 gram)

4 eetlepel dunne ringen gesneden sjalotjes ( ca. 2-3 sjalotjes (ca.31 gram))of 1 gesnipperde ui

7 korrel peper, verse gemalen

1 eetlepel korianderzaad, geroosterd (zonder olie) en daarna verse gemalen

1 theelepel komijnzaad, vers gemalen

1 theelepel  garnalenpasta (strassi)
 

Doe alles in een blender en maal dit tot een pasta of doe dit in een hoge kom en maal met een staafmixer alles tot een pasta.
 

Voor een lekkere curry is 1 eetlepel voldoende houd je van heel scherp gebruik dan 2 eetlepels. (recept curry met rijst staat onder label recepten)
 
Bewaren;
In een schoongemaakt potje met schroefdeksel in de koelkast ca. 2-6 weken.
 
Je kunt ook de pasta in hele kleine bakjes doen en in de vriezer bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen