vrijdag 4 oktober 2013

rustige herfst

Vandaag de meterstanden weer genoteerd (zie links  op mijn weblog).  De verwarming gaat af en toe 's avonds aan. Ik trek sokken aan en een vest......... mijn kinderen zetten de verwarming aan. Toch wel lekker die warmte.

Verder rustig herfstweer. De volkstuin geeft nog de laatste oogst. Er zaten toch nog een paar courgettes aan de planten en er zitten nog een paar hele kleintjes aan en zelfs nog bloemen. Wie weet als de temperatuur niet te hard zakt 's nachts worden deze ook nog 'supermarkt - groenteboer' courgette formaat. Verder staat er nog prei, dit laat ik de hele winter staan en als dan in het voorjaar de prei duur wordt dan haal ik het eraf. De laatste rode bieten zijn geoogst en daar heb ik een lekkere bietensalade van gemaakt. Nu nog de volkstuin 'winterklaar' maken en dan is het seizoen ten einde.

's Morgens op de fiets de verlichting aan, 's avonds de verlichting aan.... het wordt echt herfst. Een 'olde wieven zommer' zal er wel niet meer inzitten alhoewel in de herfstvakantie is het meerdere keren voorgekomen. Overdag lekker warm (17-20 graden) en 's avonds koud (5 graden) Tja, het weer moet je maar nemen zoals het komt. Zelfs de regen van vannacht en nu. Het is hard nodig een beetje regen.

Hoe is het met de moestuinen, volkstuinen van jullie?
Groeit er nog wat of is het seizoen ten einde?

5 opmerkingen:

 1. Ook nog de courgette en verder in de kas nog druiven, paprika en tomaten, maar het einde komt wel snel in zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vorige herfstvakantie hebben de kindjes nog in zee gezwommen, gewoon hier bij ouddorp...
  hoop ook dat het nog zo heerlijk blijft als nu hoor, zeker nu het over een week vakantie is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. courgette,boerenkool(paars en groene) druiven(wit en blauw) prei.div koolsoorten.kruiden in de kas,wat peultjes(probeerde het en het lukte) hier en daar een aardbei.appels,gele herfst frambozen,palmkool.sla en andijvie.wat boontjes,aardperen en pastinaken.knollen,schorseneren en de laatste late aardappelen.een paar krootjes en ananaskersen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vergat de zoete bramen nog wat late bloemkolen en witten en spitskool

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en wortelen grijnzzzzzzzz

  BeantwoordenVerwijderen