maandag 25 november 2013

budget 2014

Zo langzamerhand loopt het jaar 2013 tot een einde. Het was een duur jaar. We zijn met het hele gezin op vlieg vakantie geweest, hebben het ea in huis moeten vervangen,  zoon die 18 is geworden (en dus ziektekosten moet betalen terwijl hij geen inkomen heeft)

Ach, we hebben het allemaal overleefd.

Nu gaan we naar 2014.........

Het jaar budget is gemaakt en ik mag zeggen het gaat wat soepeler. Vooralsnog houden we geld over. Overhouden?  Ja, inkomen min vaste lasten min spaargeld en dan nog overhouden. Nou dan verhogen we gewoon het spaargeld....... of zullen we het geld in de hypotheek stoppen........
Of toch even apart houden er zijn wat apparaten die ook aan het stukgaan zijn (combi-magnetron / de tiptoetsjes zijn versleten, computer is verouderd, keukenfrontjes vervangen (folie laat los), badkamer meubel vervangen)

In ieder geval heb ik het budget  voor 2014 klaar, alleen het 1e loonstrookje 2014 afwachten.

Hoe is het met jullie budget?  Krijg je alles gemakkelijk rond?

9 opmerkingen:

 1. Heeft zoon wel zorgtoeslag aangevraagd? Scheelt aanmerkelijk en hij heeft er recht op!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja dat heeft hij maar dan nog moeten wij bijpassen.

   Verwijderen
 2. Zoals het er nu naar uit ziet, komen wij goed rond het volgend jaar. Dan moet wel de baan behouden blijven natuurlijk. Verder lijkt het er op dat we voldoende achter de hand hebben voor extra zorgkosten, mochten die er komen en ook nog een extra aflossing kunnen doen op de hypotheek. Wat zou dat mooi zijn! Maar het is ook al erg mooi dat we nu vol vertrouwen vooruit kunnen kijken. Ben me bewust dat dit zeker niet voor iedereen geldt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat klopt, wij zijn in een luxe positie; we zijn gezond, we hebben allebei een baan, we hebben geen schulden (behalve de hypotheek) helaas is het bij veel mensen anders.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook alles klaar. Alhoewel ik een behoorlijke wijziging heb gemaakt afgelopen weekend in de begroting 2014. Moet niet opnieuw gaan tellen, dat niet, maar de extra aflossingen zullen in 2014 minder zijn dan begroot, zie mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip: Folie van mijn keukenkastjes liet los na 7-8 jaar, toch de leverancier gebeld. Voor een redelijk bedrag zijn toen alle deurtjes vervangen. Mira

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Keuken is 10 jaar 'oud'. Ik kan het allicht proberen.

   Verwijderen
 5. Krijgt je zoon geen zorgtoeslag? Onze dochter werd dit jaar ook 18, en krijgt bijna de hele zorgverzekering terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hij krijgt een behoorlijke toeslag maar de aanvulling + tandarts die hebben wij bijgepast (die heeft hij echt nodig - hij heeft ooit een ongelukje gehad met zijn voortanden en die zijn keurig 'geplakt' maar dat breekt toch helaas wel eens af) In 2014 gaat hij alles zelf betalen; hij heeft nu een bbl opleiding (4 dagen werken 1 dag naar school)

   Verwijderen