maandag 11 november 2013

wat schaft de pot week 45

Na een hele lange tijd geen 'wat schaft de pot' geplaatst te hebben ben ik nu maar weer eens begonnen om dit wel te noteren.
Per week gaat er hier ca. 150 euro aan boodschappen door. Om te zien 'waar het allemaal blijft' moet je een goed overzicht hebben. Dit is het overzicht van week 45.
Opmerking: deze week heb ik 2 keer een crumble gebakken, 1 keer met frambozen en 1 keer met gemengde vruchten. Dit eten we dan met vla/yoghurt als toetje. Het lijkt alsof er € 29,05 over is maar dit gaat op aan diverse voorraad artikelen, te denken aan pasta, diepvriesvlees, koffie, ranja, kratje bier, frisdrank, snacks etc.

Bij een aantal 'wat schaft de pot gerecht' staan meer personen dan de 5 die ons gezin telt.
1-2 porties worden ingevroren of gaan zaterdag met 'kliekjes' dag op.

budget 146,00
warm eten -56,76
toetjes wk45 -3,00
crumble 2x -6,50
ontbijt en lunch -37,84
drinken -5,00
fruit -7,85
--------
29,05 


Wat schaft de pot:

maandag
ajam pangang met mie
mie 2 x 250 gram 1,04
prei 500 gram 0,35
rode paprika 2 stuks 0,75
wortel 1 middelgroot 0,10
kipbraadlapjes 500 gram 3,69
eigengemaakte pangang:
ui 1 stuks 0,05
tomatenpuree 200 gram 0,49
azijn 200 ml. 0,07
water 500 ml. 0,002
suiker 6 eetlepels 0,10
knoflook 2 teentjes 0,03
bouillon eigengemaakt 0,07
bindmiddel 0,04
gember stukje 0,05
6,84 1,14  6 personen
dinsdag
stamppot zuurkool met saucijsjes
fijne saucijzen 5 stuks 4,28
aardappels 1,2 kg. 0,43
zuurkool bio 600 gram 1,19
melk beker 0,09
olie om te bakken 0,05
mosterd & eigengemaakte chutney
6,04 1,01  6 personen
woensdag
mac and cheese
vlinderpasta 500 gram 0,49
broccoli 500 gram 0,59
prei 250 gram 0,18
gehakt rund 500 gram 3,95
rode paprika's  2 stuks 0,40
diverse restjes kaas 350 gram ?
Parmezaanse kaas 100 gram 1,25
tomatenblokjes 1 blikje 0,28
champignons 400 gram 1,39
bechamelsaus 750 ml. 0,59
zout/peper/oregano
9,11 1,48  7 personen
halve bak rauwkost 1,24
10,35
rauwkost 1,2 kg
halve spitskool 0,70
blikje ananas 0,59
2-3 eetlepels mayonaise 0,20
1 winterwortel 0,25
3 stengels bleekselderij 0,33
(kruiden)zout  
1 ui 0,15
peterselie of bieslook 0,25
  2,47
donderdag
maaltijdsoep 
rode linzensoep
rode linzen 600 gram 1,19
tomatenblokjes 2 blikjes 0,56
tomatenpuree 2 eetlepels 0,05
wortelen 500 gram 0,45
rode paprika 2 stuks 0,75
rode ui 1 x 0,04
knoflook 1 teentje 0,03
kaneel 1 theelepel
komijn gemalen 2 theelepels
chili poeder 3 theelepels
bouillon 3 liter
zout en peper
bosui 1 bosje 0,49
water 3,00 liter
gehaktballetjes 400 gram 4,30
7,86 2,62  per liter
Vrijdag
patat 1 kg. 1,09
frikandellen 6 stuks 0,63
loempia's 6 stuks 1,64
saté saus 300 ml. 0,42
hachee 500 gram 5,95
salade van sla/komkommer/tomaat 0,75
10,48 2,10  per persoon
zaterdag
kliekjesdag
linzensoep 1 liter 2,62
mac and cheece 2 personen 3,44
rauwkost halve bak 1,24
baguette 2 stuks 1,58
8,88 1,78   per persoon
zondag
linguine 500 gram 0,99
saus:
tomatenpuree 200 gram 0,49
gehakt rund 1 pond 2,69
ui 1 x 0,05
wortel 1 x 0,10
prei 1 x 0,18
paprika 1 rode 0,33
restje kaas 100 gram 0,75
komkommer/tomaat salade 0,75
6,33 1,05   6 personen
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen