zaterdag 30 november 2013

wat schaft de pot week 48

De week is bijna om en wederom hebben we de hele week heerlijk gegeten.
Soms zijn de gekookte porties voor 5 personen (met zoveel huisgenoten zijn we) en soms kook ik bewust wat extra om in te vriezen. Af en toe kook ik iets wat 1 huisgenoot niet lekker vind. Dan kun je 2 dingen doen, zeggen wat schaft de pot moet je eten of zoals ik doe; ik trek een portie stamppot uit de vriezer en dat mogen ze dan eten. Gezamenlijk warm eten aan het eind van de dag is voor mij een hoogtepuntje, iedereen kan z'n verhaal kwijt tijdens het lekkere eten. Als er dan 1 huisgenoot met een gezicht zit van; ik lust dit niet dan is voor mij de lol eraf vandaar altijd een portie 'nood eten'.

Maandag stimpstamp - 1 portie in de vriezer (350 gram)
Donderdag stamppot boerenkool - 2 porties in de vriezer (2x350 gram)
zaterdag  linzensoep - portie naar mijn moeder en de rest wat over is in de vriezer. (het moet nog gekookt worden en wellicht gaat alles op)

Hieronder wat schaft de pot, totale kosten € 62,85
dit is dan alleen het warme eten.(exclusief toetjes en ontbijt/lunch en drinken)
Gemiddeld per persoon: € 1,79 per dag en dan houd ik ook nog wat porties over voor in de vriezer.
De extra portie pasta carbonara heb ik tussen de middag opgegeten (in plaats van brood)

maandag:
stimpstamp
aardappels 1,5 kg, 0,54
andijvie bio krop 1,50
runderworst 5 stuks 3,35
melk halve beker 0,12
olie 2-3 eetlepels 0,05
mosterd 0,10
5,66 0,94 (6 personen)
dinsdag
pasta carbonara
penne pasta 500 gram 0,49
courgette 2 stuks 1,38
champignons 400 gram 1,19
spekjes dubbelpak 1,29
broccoli 250 gram 0,45
prei 300 gram 0,31
eigelen 5 stuks 0,50
room 2 x 200 ml. 0,98
kaas restjes 0,50
7,09 1,18 (6 personen)
komkommer-tomaat salade
komkommer halve 0,23
tomaten 2 stuks 0,33
0,56
woensdag
kipbraadlapjes 500 gram 3,69
aardappelblokjes 1,4 kg. 1,85
ijsbergsla halve krop 0,25
dressing: olie/azijn/kruiden 0,20
tomaten 2 stuks 0,33
gekookt ei 2 stuks 0,38
doperwten 300 gram 0,68
rauwkost
spitskool-wortel-venkel-ananas-mayonaise-bleekselderij
halve bak 1,68
9,06 1,81 (5 personen)
spinazie 150 gram 0,20
donderdag:
stamppot boerenkool
aardappels 1,4 kg. 0,50
boerenkool 500 gram 0,99
boerenkool dv 0,200 gram 0,25
hachee 600 gram  7,92
uien 5 stuks 0,90
kruiden: peper/zout/paprika/laurier/kruidnagel
mosterd 2 lepels 0,03
eigen gemaakte chutney
eigen gemaakte courgette zoet/zuur
10,56 1,76 (6 personen)
vrijdag
patat 700 gram 0,99
patat dv restje 250 gram 0,25
frikandellen  6 stuks 0,63
loempias 6 stuks 1,10
hachee 400 gram 5,28
sate saus 250 ml. 0,35
ui 1 x 0,05
botersla halve krop 0,69
tomaten 2 stuks 0,33
ei gekookt 2 stuks 0,38
broccoli bio 250 gram 0,75
rauwkost  halve bak 1,68
12,47 2,49 (5 personen)
Zaterdag
linzensoep van rode en groene linzen
groene en rode 700 gram 1,58
winterwortel 1 grote 0,30
knolselderij halve 0,68
mais blikje 0,49
paprika 1 rood 0,50
ui 1 grote 0,04
soepbot 1 x 0,50
bouillon 4 liter
gehaktballetjes van:
rundergehakt 500 gram 3,55
ei 1 x 0,19
paneer + kruiden 0,05
5 liter soep 7,87 1,57 (1 liter soep)
zondag:
kipshoarma  1,0 kg. 7,18
pitta broodjes 10 stuks 1,25
botersla halve krop 0,69
tomaten 2 stuks 0,33
eigengemaakte  knoflooksaus 0,50
9,95 1,99 (5 personen)





2 opmerkingen:

  1. Ik blijf me verbazen over jullie patat dag frikandellen + loempia + hachee , wat veel, als ik het teruglees doen jullie dat altijd zo
    daar zou voor mij de eerste besparing inzitten ( die hachee ging mooi als vlees naar een volgende dag :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, an oniem de patatdag is een traktatie en ze eten hier als hongerige wolven. Overigens op (de hoeveelheid) eten bespaar ik niet. Ik haal de winst uit de aankoop / seizoens groenten kopen / niets verspillen/weggooien / afgepast koken etc.

      Verwijderen