maandag 13 januari 2014

Ajam Paniki met rijst

Speciaal voor Miranda het recept Ajam Paniki. In het 'wat schaft de pot' overzicht week 2 heb ik de boemboe vergeten te vermelden.

Hieronder het recept, met de Boemboe


Voor  5-6 personen

ajam paniki met rijst
rijst
500 gram
0,45
kipbraadlapjes (scharrel)
500 gram
3,69
tuinerwtjes diepvries
zak
0,99
sugar snaps diepvries
zak
0,99
paprika diepvries
3 helften
0,50
kokosmelk
1 blikje
0,74
santen
kwart blok
0,21
eigen gemaakte bouillonblokje
0,05
ananas
blik
0,59
paniki boemboe
2 eetlepels
0,05
8,26

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing

Verhit olie in een pan bak hierin de 2 eetlepels paniki boemboe (op de foto staan 2 soorten de ene verpakking is duidelijk die van C onimex. De andere is gekocht bij de A ldi – ben je helemaal handig dan maak je zelf boemboe) De prijs is gebaseerd op de Paniki van de Al di

Voeg de aan reepjes gesneden kipbraadlapjes toe en roerbak dit even.

Voeg de paprika’s aan blokjes gesneden toe.

Voeg daarna de tuinerwtjes, sugar snaps, eigen gemaakt bouillonblokje en de kokosmelk en santen toe.

Gaar de saus. Is de saus te dun bindt het met wat bindmiddel (maizena / aardappelmeel)

Serveer de Ajam Paniki met rijst en ananas

2 opmerkingen:

  1. Bedank! Wat leuk mens ben jij zeg, stel een vraag en krijg direkt antwoord. Ga het recept zeker proberen.
    Ik ben dol op voordelige recepten.

    Groetjes,

    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Normaal zou het langer duren maar maandag is mijn vrije dag.VAndaar de snelle reactie.

    BeantwoordenVerwijderen