zaterdag 18 januari 2014

Een leuk artikel.........

Bron: Plazilla.com

Weg met de dikke buik............


In een eerder artikel heb ik geschreven over cortisol, het stresshormoon, dat verantwoordelijk is voor de hardnekkigheid van buikvet, vooral bij vrouwen van 40+ en bij mannen in het algemeen. Deze keer gaat het over een kruid, waarvan je het niet zou verwachten, maar dat in de strijd tegen de dikke buik veel kan betekenen: fenegriekzaad.

De  dikke buik, kwelgeest van velen

Boven een zeker leeftijd is de buik, en vooral de omvang daarvan, voor velen een doorn in het oog. De rest van het lichaam is redelijk ok, maar die buik.... We proberen met oefeningen en dieet het euvel te bestrijden maar vaak wordt het daar alleen maar erger van. Ben je ook tamelijk slank maar blij je maar een dikke pens houden? Hieronder staat beschreven hoe je met een zeer eenvoudig én goedkoop middeltje die dikke buik te lijf kunt gaan.

Wat is fenegriek?

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae). Linnaeus noemde dit kruid Trigonella foenum graecum, oftewel “Grieks hooi”. De oude Grieken mengden het kruid door het hooi. De paarden kwamen vlugger in conditie en hun vacht ging ervan glanzen. De plant wordt toegepast als keukenkruid in o.a. de Indiase keuken maar ook in Noord Afrika. De zaadjes worden wel gebruikt om er kiemplantjes uit te laten ontstaan, die je ook kunt eten. Ook bestaat er fenegriekkaas, te vergelijken met komijnenkaas. Best een lekkere kaassoort om zo te eten of voor op brood. Kortom: het wordt veel gebruik vanwege de smaak. Maar er zijn meer toepassingen en over één daarvan gaat het in dit artikel.


Gebruik voor grotere borsten en gewichtstoename

Fenegriekzaad is een bekend middel om op natuurlijke wijze grotere borsten te krijgen én voor sommige patiënten om aan te komen. Het kruid bevat een stof die te vergelijken is met  het hormoon oestrogeen. Het is echter de plantaardige variant hiervan. Oestrogeen zorgt voor een aantal zaken in het lichaam van de vrouw die te maken hebben met de voortplanting. Ook de borstgroei wordt erdoor bevorderd en in het buitenland is dat dan ook een veelgebruikte toepassing. Pas op: zwangere vrouwen mogen dit kruid niet gebruiken!

Tegen een bierbuik?

Het ligt zo op het oog niet voor de hand om dit zaad te gebruiken als je van je dikke buik af wilt. Of toch wel? Zoals eerder geschreven heeft de vetverdeling een grote hormonale component. Mannen en vrouwen na de middelbare leeftijd, die ook minder vrouwelijke hormoon (oestrogeen) hebben, krijgen door teveel eten, onvoldoende spieren en stress vooral rond het middel hun vetopslag. Wat ligt er meer voor de hand dan dit te verhelpen met een natuurlijk oestrogeen? En dat is dus precies wat fenegriek bevat. Het is dus niet zozeer een manier om minder zwaar te worden, daarvoor zijn andere dingen nodig. Maar om verandering te brengen in die hardnekkige vetverdeling, die ervoor zorgt dat we ondanks de juiste training en de juiste voeding nog steeds een buikje houden, is dit een goed hulpmiddel.


En laat ik nu net een verpakking fenegriek gekocht hebben.......................... Dus we gaan van een ruime A cup naar dubbel D ;-)  (een dikke buik heb ik nl. niet)

6 opmerkingen:

 1. Haha, nou succes dan maar met je fenegriek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan graag een foto van de borsten voor de innamen van fenegriek en een foto na de innamen en na een jaar ofzo....... (geintje). ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dacht het niet......... je moet het maar geloven zo'n artikel maar leuk is het!

   Verwijderen
 3. Ik heb het ook in huis en gebruikte het vaak in een zelfgemaakte thee mix toen ik nog werkte, nam het mee in thermosfles. Nu werk ik niet meer en neem ook de thee niet meer. Moet afvallen en ben nu heel bewust bezig met alles en zal het weer gaan toevoegen, wie weet gaat et dan net iets meer van mijn buik af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. dat heb ik meer gehoord of het een dubbel d wordt........... nee ik denk het niet

   Verwijderen