vrijdag 10 januari 2014

makkelijke snack, chili broodje

Ik maak vaak voor de snelle lekkere trek of op een verjaardag 'chili broodjes'.

Als volgt:

Neem een stuk afbakstokbrood (mag bio zijn of wit of bruin)

Snij deze over de lengte middendoor.

Bestrijk iedere helft met chilisaus (lekker dik erop doen, het moet er net niet aflopen)

Beleg de chilihelft met:

gare champignons
ui (rood of wit)
fijn gesneden prei
ham of spek (als je vega wilt dan niet)

en bestrooi als laatste de broodjes met geraspte kaas.

Bak de chilibroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking.(meestal 8-10 minuten op 180 graden / hete luchtoven)

Bij een verjaardag snij ik de stokbroodjes in stukken van 4-5 cm. en deel het uit als warm hapje.

Variatie:
alles wat je lekker vind (verse tomaat, gedroogde Italiaanse tomaat, olijven, brie enz.enz)
Je kunt deze broodjes ook van te voren maken, in de koelkast bewaren en later bakken.

2 opmerkingen: