vrijdag 14 februari 2014

restjes opmaken, aardappelpuree

Gisteren hebben we aardappelpuree gegeten met rode kool en een saucijsje. Ik heb ongeveer 250-300 gram puree overgehouden. Weggooien........ echt niet. Ik maak hier viskroketjes van.

Ingrediënten:

aardappelpuree 250-300 gram 0,00
tonijn 2 blikjes 2,18
ei 1 x 0,19
paneermeel 0,05
bloem 0,03
zonnebloemolie 250 ml. 0,30
zout en peper 2,75
Bewerking:
Open de blikjes tonijn (liefst tonijn op olie) en giet deze af.


Meng de tonijn met de aardappelpuree en roer hier 1 ei doorheen en zout en peper.


Maak ronde ballen van het mengsel en maak ze daarna iets plat (net als mini bami schijven)


Je kunt kleine kroketten maken en wat grotere. Kleinere bakt iets fijner.
Haal de ballen door de bloem en daarna door de paneermeel.



Laat de kroketten een half uur in de koelkast rusten.

Verhit de olie in een pan, er moet ongeveer 2 cm. olie in de pan staan.


Bak de viskroketjes krokant aan iedere kant.



EET SMAKELIJK

3 opmerkingen: