zondag 16 februari 2014

wat schaft de pot week 7

Afgelopen week weer gevarieerd gegeten. Totale kosten €35,37 (exclusief toetjes, ontbijt en lunch)
Maandag had ik een meiraapjes schotel omdat ik niet zeker wist of de hele familie het zou eten had ik er gewoon aardappels bij gekookt en broccoli. De raapjes schotel was heel lekker en van de aardappels heb ik maar een aardappelsalade gemaakt.

Nog even het recept van de meiraapjesschotel:

Alle ingrediënten in blokjes snijden. Wat olie in de pan en alle blokjes roerbakken, wat water toevoegen en heel zachtjes laten garen. Zout en peper erop en de creme fraiche erdoor roeren. klaar!

Deze week hebben we een aantal dagen uit de vriezer gegeten, lekker makkelijk en de vriezer moet ook een keer leeg.....
De kosten van de gerechten die uit de vriezer komen zijn vaak bij het koken al berekend dus die reken ik niet nog een keer. Wel als ik er nog wat bij kook (rijst-spaghetti etc)

Wat hebben we gegeten:

maandag
gekookte aardappels + broccoli en kipschnitzel en
meiraapjes schotel
aardappels 1 kg. 0,40
broccoli bio 500 gram 1,50
kipschnitzel 500 gram 2,69
4,19 1,05 (4 personen)
meiraapjes schotel
meiraapjes  bio ca. 500 gram 1,50
pastinaak bio 380 gram 1,50
winterwortel bio 100 gram 0,04
courgette 1 x 0,34
roseval aardappels 130 gram 0,14
creme fraiche 2 eetlepels 0,08
kruiden bio 0,03
olie 2 eetlepels 0,05
3,68 0,92 (4 personen)
de aardappels zijn over hier maak ik aardappelsalade van
1 portie meiraapjesschotel over
dinsdag
zwarte ogen bonen schotel
bonen 500 gram 0,49
paprika 3 stuks 1,39
champignons 400 gram 1,19
courgette 1 x 0,34
prei 2 stuks 0,46
wortel 2 stuks 0,06
spaanse peper diepvries 0,05
tomatenblokjes 1 blikje 0,35
rundergehakt 500 gram 3,51
kruiden/zout 0,05
rauwkost:
ijsbergsla, tomaat, komkommer 0,50
8,39 1,40 (6 personen)
woensdag
tagliatelle met zalm
tagliatelle 500 gram 0,69
courgette 2 stuks 0,65
zalm 200 gram 2,99
prei 1 stuks 0,23
broccoli 350 gram 0,21
creme fraiche half bakje 0,25
slagroom 1 pakje 0,49
bindmiddel 0,05
kruiden bio 0,05
geraspte kaas 2 eetlepels 0,05
5,65 1,13 (5 personen)
donderdag
aardappelpuree, rode kool en saucijsje
aardappels 1,1 kg 0,46
melk 150 ml. 0,10
roomkaas kwart bakje 0,15
rode kool pot 1,35
saucijsjes 4 stuks 3,48
5,53 1,38 (4 personen)
vrijdag
rijst met ajam paniki uit de vriezer
rijst  400 gram 0,36
zaterdag
boerenkool met hachee uit de vriezer
hachee 500 gram 6,5
zondag
spaghetti met rode saus uit de vriezer
spaghetti 500 gram 0,49
salade van 
sla, komkommer, tomaat 
en zoetzuur 0,94

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen