donderdag 6 maart 2014

quiche met schorseneer


Quiche met schorseneer.
Ik had afgelopen week in de groentetas schorseneer. Een wat lastige groente maar toch heb ik er wat lekkers van gemaakt. Quiche met schorseneer.
bloem
120 gram
0,04
boter
60 gram
0,10
ei
1 x
0,19
0,33
of:
bladerdeeg
6 plakjes
1,07
Vulling:
schorseneren bio
400 -500 gram
1,50
noten
40 gram
0,15
geitenkaas
100 gram
1,10
slagroom
200 ml.
0,47
eieren
2 stuks
0,38
zout/peper
0,02
ras el hanout
1 theelepel
0,04
peterselie
1 eetlepel
0,03
3,69
stuk bakpapier / ovenschaal
prijs quiche
met eigen deeg
4,01
prijs quiche
met bladerdeeg
4,75

 
Bereiding:
Schil de schorseneren onder water (doen! anders worden je handen zo vies).  Snij de schorseneren in stukjes van 3-4 cm en kook ze 5 minuten in een pan met ruim water.
Kneed van de bloem, boter en het ei een soepel deeg.
Rol dit deeg uit op bakpapier en bekleed een kleine ovenschaal  (mijn schaal is 25x21 cm.) Gebruik je bladerdeeg,  leg dan de plakken bladerdeeg op een stuk bakpapier en bekleed hiermee je ovenschaal.
Roer de slagroom met de eieren, ras el hanout, peterselie en eventueel wat zout/peper tot een mengsel.
Leg de uitgelekte schorseneren en* op het  deeg, verkruimel de geitenkaas  en verdeel de noten er overheen en giet het room-ei  mengsel over de schorseneren.
Bak de quiche op 200 graden gaar in ca. 30 minuten.
Variatie:  doe bij * uitgebakken spekjes bij of 300 gram gehakt.

het resultaat! 

5 opmerkingen:

  1. Ziet er erg lekker uit. Heb deze groente nog nooit gegeten, waarschijnlijk de enige groente die ik nog nooit heb gegeten. Ga het zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het behoort bij 'de vergeten groente' Het smaakt richting asperges. Deze groente wordt ook wel arme lui asperges genoemd of meidenverdriet. Als vroeger de meid deze groente moest schoonmaken dan hield ze er hele vieze handen aan over. Om vieze handen te voorkomen kun je deze groente beter onderwater schillen met een dunschiller.

      Verwijderen
    2. En bewaren onder water met wat citroensap of azijn anders verkleuren ze.

      Verwijderen
  2. Moet direct aan dat liedje van Drs. P denken. Ook ik heb deze groente nog nooit gegeten, maar word wel nieuwsgierig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    BeantwoordenVerwijderen