zondag 9 maart 2014

wat schaft de pot week 10

De week is weer om. Deze week hebben we gegeten voor € 40,34 (exclusief toetjes en ontbijt/lunch/drinken)

Ik zal nog even een kleine uitleg geven over af en toe een potje groente voor zoon2. Onze jongen is een matige eter, hij (denkt) lust niet alles. Nu kan ik 2 dingen doen, eten wat de pot schaft of er een kleine draai aangeven. Het samen warm eten aan het eind van de dag is voor mij heel belangrijk, ik wil graag dat iedereen aan tafel het prettig/lekker vind. De dag wordt even doorgenomen (vaak met  leuke verhalen) Als er een huisgenoot aan tafel zit met een gezicht van 'dat eet ik niet' daar heb ik geen zin in. Oplossing; een kleine draai aan het eten geven.  Hij eet wel de 'kale pasta' met wat currysaus en vlees. Ik houd wat vlees apart of hij krijgt gewoon een paar plakjes vleeswaar (ham of kalkoenvlees). De groente is of vers gekookt, dat wat de pot schaft of ik pak een voor hem een potje of iets uit de vriezer wat hij lust.

maandag
stamppot boerenkool met spekjes en slavink
slavinken 4 stuks 3,48
aardappelen 1,0 kg. 0,40
boerenkool 2 x 250 gram 1,38
melk beker 0,10
kruidenzout 0,03
olie 2-3 eetlepels 0,04
mosterd beetje 0,05
chutney  0,04
courgette in zoetzuur 0,04
5,55 1,11 (5 personen)
1 portie in de diepvries
dinsdag
penne me tomaat, pesto, gerookte kip, rucola en courgette
penne 500 gram 0,49
tomatenblokjes 2 blikjes 0,78
ui 1 x 0,10
pesto  eigengemaakt 0,35
courgette 2 stuks 0,50
champignons 1 bakje 0,75
gerookte kip bakje 2,29
Parmezaanse kaas 3-4 eetlepels 0,65
rucola half zakje 0,45
zout/peper/olijfolie 0,03
6,35 1,06 (6 personen)
komkommer/tomaten salade 0,57
wortelen(zoon2) half potje 0,28
Woensdag
aardappelpuree van aardappel en knolselderij
rode kool en een saucijsje
aardappels 1 kg. 0,40
knolselderij halve 0,48
kruidenzout 0,02
melk halve beker 0,10
rode kool  3/4 pot 0,88
saucijsjes 4 stuks 3,49
olie 2-3 eetlepels 0,04
5,40 1,80 (3 personen)
1 saucijsje in de vriezer
1 portie puree over
donderdag
Turkse macaroni met tomaat, gehakt en salade
Turkse macaroni 500 gram 0,60
rundergehakt 500 gram 2,50
ui grote 0,10
courgette  bio 2 stuks 1,50
paprika 2 stuks 1,00
tomatenblokjes 1 blikje 0,39
tomatenpuree 100 gram 0,25
tomaten 3 stuks 0,45
bouillon eigengemaakt 0,05
kruiden 0,03
6,86 1,37 (5 personen)
2 porties over
wortelen(zoon2) half potje 0,28
Salade van:
ijsbergsla kwart krop 0,10
peterselie paar lepels 0,05
tomaat 2 stuks 0,30
komkommer kleine 0,50
sjalotje 1 x 0,11
dressing zoet/zuur
1,06
vrijdag
patat 700 gram 0,89
frikandellen 5 stuks 5,23
kipcorn 3 stuks 0,75
salade:
ijsbergsla kwart krop 0,10
komkommer kwart 0,17
tomaat 1 x 0,15
dressing zoet/zuur 0,05
7,32 1,83 (4 personen)
hachee
vlees 1 kg. 5,00
uien 500 gram 0,36
kruiden 0,05
5,41
helft gebruikt -2,71
in de vriezer 2,70
zaterdag
kliekjes dag
Turkse macaroni van donderdag
bami + ajam ketjap uit de vriezer
penne met tomatensaus van dinsdag
Zondag:
gebakken aardappels, kipschnitsel, broccoli
salade
aardappels 1 kg 0,40
kipschnitzel 1 grote filet 1,32
paneer en kruiden en ei 0,30
broccoli bio 500 gram 1,50
salade:
ijsbergsla kwart krop 0,10
komkommer kwart 0,17
tomaat 1 x 0,15
dressing zoet/zuur 0,05
3,98 1,33 (3 personen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten