maandag 17 maart 2014

wat schaft de pot week 11

Afgelopen week weer heerlijk gegeten. Vandaag maar eens in de koelkast kijken wat er echt op moet.

Er ligt nog, aardpeer, koolrabi, spitskool, winterwortel, 2 rode paprika's. Het wordt waarschijnlijk een 1 pans gerecht. Gehakt erbij en een handvol rijst en wat kruiden, klaar.

Hieronder wat schaft de pot van afgelopen week:
Totale kosten 62,14 (alleen het 'warme' eten)
Zondag hebben we eten besteld bij een Turks restaurant. Voor 3 personen een flink bedrag maar een keertje niet koken is ook wel eens prettig. En laten bezorgen is altijd nog goedkoper dan in een restaurant uit eten gaan.

Maandag
gekookte aardappels met broccoli en 
bloemkool en kip
kip hele (scharrel) 1,4 kg. 3,99
aardappels 1,1 kg. 0,44
broccoli bio 400 gram 1,25
bloemkool bio kleine kool 1,50
7,18 1,79 (4 personen)
bechamelsaus:
melk 250 ml. 0,16
bloem 2 eetlepels 0,05
olie 3 eetlepels 0,07
kruidenzout 0,02
restje kaas 0,05
0,35 0,18 (2 personen)
1 portie bloemkool + broccoli over 
dinsdag
pasta carbonara
penne 500 gram 0,49
spekjes 2 helften 1,29
courgette 4 stuks/1kg 0,65
champignons 400 gram 1,19
broccoli restje 0,25
prei 2 stuks 0,23
eigelen 5 stuks 0,48
room 400 ml. 0,94
kruidenzout 0,02
Parmezaansekaas 50 gram 0,83
6,37 1,06 (6 personen)
1 portie bloemkool+broccoli voor zoon2
2 porties in de vriezer
woensdag
rijst met rode curry
kipfilet 500 gram 3,29
winterwortel 1 x 0,33
paksoy bio 1,50
courgette 1 x 0,16
prei (eigen land) 3x 0,00
paprika dv 3 helften 0,50
tomatenblokjes 1 blikje 0,35
kokosmelk 1 blikje 0,74
curry pasta 2 eetlepels 0,20
eigengemaakte bouillonblokje 0,10
rijst 500 gram 0,49
7,66 1,28 (6 personen)
broccoli voor zoon 2 0,25
hamburger 1 x 0,99
1 liter curry over
1-2 personen rijst over
donderdag:
stamppot andijvie met geitenkaas en zontomaat+
en pesto en runderkebab
aardappels 1,2 kg. 0,48
andijvie bio 1 krop 1,50
melk 1 beker 0,10
geitenkaas 3 stukjes 0,70
zontomaten 5 stuks 0,47
pesto eigengemaakt 0,40
runderkebab 500 gram 2,79
6,43 1,61 (4 personen)
zoon2 half potje wortelen 0,27
Vrijdag:
rozeval aardappeltjes met sla en lamskofte
rozeval aardappels 1,2 kg. 1,05
sla bio 1 krop 1,50
tomaat 1 x 0,17
komkommer 1/3 deel 0,20
ui halve 0,05
slasaus 3-4 eetlepels 0,10
lamsgehakt 500 gram 3,00
ei 1 x 0,19
koftekruiden 1 eetlepel 0,05
paneermeel 0,05
6,36 1,59 (4 personen)
zoon2 half potje wortelen 0,27
zaterdag:
spaghetti  met rauwkost
spaghetti 500 gram 0,49
rundergehakt bio 400 gram 2,99
roerbakgroente:
prei bio 1 x 0,75
wortel bio 1 x 0,38
rode paprika 1 x 0,50
courgette 2 stuks 0,33
gezeefde tomaat 1 pak 0,45
bechamelsaus 3/4 liter 0,57
spaghetti kruiden 2 theelepels 0,03
bouillonblokje eigengemaakt 0,05
6,53 1,09 (6 personen)
rauwkost:
tomaat en komkommer 0,54
zoon2 spinazie dv. 0,2 0
2 porties spaghetti in de vriezer
zondag;
Turks eten laten bezorgen 20,00 ( 3 personen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten