zaterdag 1 maart 2014

wat schaft de pot week 9

Wat koken betreft is voor mij de week om. Vandaag bakken we nog friet en morgen eten we bij mijn vriendin.

Deze week heb ik uitgegeven € 48,67 (exclusief ontbijt-lunch-toetjes, drinken en fruit)
Als ik het bedrag deel door 4 personen dan hebben we per persoon €12,16 uitgegeven voor 6 dagen warm eten. Dit is € 2,02 per persoon per dag. Voor ontbijt en lunch verbruiken we gemiddeld € 1,10 per persoon per dag. Fruit voor week 9 is € 0,13 per persoon per dag, 3 personen. Zoon 1 vertikt het om fruit te eten. Samen € 3,25 per persoon per dag. Dit is het gemiddelde van week 9  voor 6 dagen er zijn weken die iets duurder zijn en weken die goedkoper zijn. Meestal geeft de prijs van vlees en groente het verschil.

De werkelijke kosten per week zijn hoger, ik koop 1-2 keer per jaar kruiden. Ook andere basis artikelen noteer ik niet altijd in de kosten bijv. olie,  ketjap, worcestersaus, tabasco, bindmiddel etc.
Ach, het huishoudgeld (€ 125,00) gaat per week gewoon op.

De heren eten 's avonds nog wel eens een zak chips leeg en er gaat nog wat ijsthee en cola op en voor manlief wel eens een biertje en voor mij een glas wijn en dan heb ik het zo wel. Overigens ik koop per week 2 zakken chips, 1 paprika en 1 naturel en daar moeten ze de hele week mee doen.

Als ik  snack dan snij ik een blokje kaas af of een paar plakjes komkommer of ik smeer wat kruidenkaas op een plakje ham. En pinda's en cashewnoten zijn ook erg lekker. Dit vind ik een traktatie. Genoeg over het eten.

En dan nu het overzicht voor week 9:

maandag
gekookte aardappels met sperzieboontjes+
kipburger
aardappels 1,1 kg. 0,44
sperzieboontjes 0,675 kg. 1,76
kipburger 4 stuks 2,36
olie 2-3 eetlepels 0,04
4,60 1,15 (4 personen)
dinsdag
nasi met satesaus en sajoerboontjes
rijst 500 gram 0,43
kipbraadlapjes 500 gram 3,69
prei 2 stuks 0,23
wortel 1 x 0,10
paprika 1 rode 0,46
courgette bio 2 stuks 1,50
sate saus 3/4 liter 0,70
sajoerboontjes
sperziebonen 1,70
santen 2 eetlepels 0,15
ui 1 x 0,07
gember/zout/peper 0,03
9,06 1,51 (6 personen)
1 portie nasi  met vlees in de vriezer
woensdag
gebakken rozevalaardappels met bataat+
kipschnitzel tandoori
kipfilet  2 grote filets 2,09
tandoori kruiden + bloem 0,04
rosevalaardappels 1,4 kg. 1,50
bataat bio 368 gram 1,25
ijsbergsalade:
ijsbergsla halve krop 0,40
tomaat 1 x 0,15
komkommer kwart 0,21
gekookt ei 2 stuks 0,26
slasaus 3 -4 eetlepels 0,10
dressing zoet/zuur/ui/mosterd 0,07
6,07 1,52 (4 personen)
1 portie rozeval in de vriezer
wortelen half potje 0,35 (voor zoon 2)
donderdag
Pilavli Pirzola (Turks)
Rijst met tomaat, ui en lamskoteletten
rijst uit de vriezer 0,00
tomatenblokjes 2 blikjes 0,78
ui 2 x 0,20
zout en peper
lamskoteletten 6 stuks/1 kg. 8,00
zwarte peper 0,03
melk half kopje 0,05
zout / paprika gemalen  0,01
kokend water halve theekop
water voor de rijst.
olie  2 eetlepels 0,04
9,11 1,82 (5 personen)
wortelen half potje 0,35 (voor zoon 2)
Rauwkost van:
venkel bio 1 grote 1,87
winterwortel 1 grote 0,10
lente ui 3 stuks 0,28
komkommer halve 0,43
kers tomaatjes 250 gram 1,45
mayonaise 3-4 eetlepels 0,10
4,22
derde van de rauwkost opgegeten 1,41
vrijdag:
koolraapschotel met gehakt en courgette
koolraap bio 750 gram 1,50
courgette 2 stuks 0,50
ui 1 grote 0,15
chilipoeder 1,5 theelepel 0,02
tomatenpuree 100 gram 0,25
bouillonblokje a la kniepertie 0,10
rundergehakt bio 400 gram 2,99
restant kaas 150 gram 0,40
5,90 1,18 (5 personen)
ciabatta 1 x 0,59
rauwkost van gister 1/3 schaal 1,41
voor zoon 2:
gekookte aardappels 1 portie 0,08
kipburger 1x 0,59
worteltjes dv 1 portie 0,15
0,82
zaterdag
patat 700 gram 0,89
frikandellen 6 stuks 0,63
kipcorn 2 stuks 0,50
hacheevlees+ui+kruiden 600 gram 4,10
rauwkost van eergisteren 1/3 schaal 1,41
ijsbergsalade halve krop 0,40
tomaat 1 x 0,15
komkommer kwart 0,21
gekookt ei 2 stuks 0,26
slasaus 3 -4 eetlepels 0,10
dressing zoet/zuur/ui/mosterd 0,07
frittessaus / curry 0,20
ui gesnipperd 1 x 0,10
9,02 2,25 (4 personen)
Zondag
uit eten bij mijn vriendin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen