maandag 14 april 2014

PASTA CARBONARA


Ingredienten: (7 Personen)

pasta penne
500 gram
0,49
spekjes
300 gram
1,07
courgette bio
2 stuks
1,50
prei bio
1 x
0,00
(volkstuin)
broccoli bio
500 gram
1,50
slagroom
2 pakjes
0,94
eigelen
5 stuks
0,95
kruidenzout
0,05
geraspte Parmezaan
0,40
6,90
0,99
(7 personen)

 Bereiding:
Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af maar bewaar wat kookvocht.
Snij en was de prei, snij de broccoli in roosjes en de courgette in blokjes.
Meng in een kom de 5 eigelen met de room voeg hier kruidenzout aan toe.
Bak in een pan de spekjes zonder vet toevoegen gaar en krokant. Haal de spekjes uit de pan en houd dit apart.
Bak in het vet de prei en de courgette blokjes. Voeg de broccoli toe en laat dit samen garen.
Voeg aan de gare groente de pasta toe en roer dit goed door elkaar. Voeg scheutje voor scheutje het ei mengsel toe. Blijf goed roeren, dit moet een saus worden. (Roer je niet voldoende dan wordt het een ei kruimel.) Verwarm de pasta-groente en saus goed door en wordt het te dik voeg dan wat kooknat toe. Meng als laatste de spekjes erdoor en dien de pasta op met rucola en geraspte Parmezaan.

 


 

4 opmerkingen:

  1. Dat is nu eigenlijk bijna het enige dat ik niet lekker vind. Kaassaus over de pasta. Gek eigenlijk want gesmolten kaas vind ik lekker, maar die geur over de pasta niet. Het ziet er in elk geval smakelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is geen kaassaus, de saus bestaat uit eidooier, kruidenzout en room. De geraspte kaas doe je bovenop de pasta. Zo te lezen lust je geen kaas op de pasta, je kunt dan de kaas gewoon weglaten.

      Verwijderen
    2. Oh, dank je wel voor de tip. Kaas op de pasta doen wij vaak en vind ik wel lekker. Ben een rare he. haha

      Verwijderen