maandag 23 juni 2014

wat schaft de pot week 25

De week is om en wat hebben we gegeten:
Afgelopen week hebben we het ea. uit eigen moestuin gegeten. De oogst valt nog wat tegen (droogte?) maar ik heb ook nog mijn bio groente tas. De tas die ik donderdag gekocht heb had maar 3 soorten groente. Ik heb dan ook een klacht ingestuurd. Ik vind 3 soorten groenten voor € 7,50 wel erg karig/duur. De kosten van de  stimpstamp is daardoor ook erg hoog (voor 600 gram andijvie € 2,50)

Kosten totaal deze week € 48,07 + toetjes € 5,60 (vla, yoghurt, ijs en crumble) samen € 53,67


maandag




stamppot  snijbonen met speklap




en 1 saucijsje




aardappels oud 600 gram 0,21


aardappels nieuw 400 gram 0,40


snijbonen bio 950 gram 3,12


speklappen gaar 4 stuks 0,00 gekregen

saucijsje gaar diepvries 0,00


jus diepvries 0,00




3,73 0,75 (5 personen)






dinsdag




groene curry met groene groente en kip



kipbraadlapjes 500 gram 3,69


groene curry 1 el. 0,05


bosui 6 stuks 0,85


prei 1 x 0,65


doperwten 200 gram 0,45


suikerpeulen 200 gram 0,00 eigen oogst
kokosmelk blik 0,45


bindmiddel
0,03


rijst 500 gram 0,43




6,59 1,32 (6 personen)






woensdag




asperges met ham en ei




gekookte aardappels met rauwkost en biefburger


gekookte aardappels 1,2 kg. 1,19


rauwkost:




witte kool bio halve 0,75


komkommer 3 kwart 0,26


mayonaise 2 el 0,15


blikje mais 1 kleintje 0,33


dille 2 el 0,03


kruidenzout
0,02




1,54 helft 0,77






biefburger 3 stuks 2,35


asperges 2 personen volkstuin 0,00


ham 4 plakjes 0,45


gekookt ei 2 stuks 0,38




3,17








rode kool bio potje 0,69








donderdag




pasta met tomaten-gehaktsaus




witte kool rauwkost 




rundergehakt 500 gram 3,33


pasta 500 gram 0,49


tomatenblokjes 1 blik 0,42


courgette 2 stuks 1,10


wortel stuk 0,10


paprika 3 halven 0,55


champignons 400 gram 1,19


bechamelsaus (zelf gemaakt) 3/4 liter 0,57


geraspte kaas restant 0,25


rucola eigen oogst 0,00


pasta kruiden 1 el. 0,03




8,03 1,34 (6 personen)






rauwkost van gisteren
0,77








vrijdag




patat 700 gram 0,89


frikandellen 4 stuks 0,42


loempia's eigen gemaakt 2 stuks 0,30


bamischijven 4 stuks 3,32


satesaus halve liter 0,70


mayonaise en kethup
0,25


ui 1 x 0,05


salade - 




tomaat-ijsbergsla-komkommer




ui-feta-sladressing
0,80




6,72 1,68 (4 personen)






zaterdag




kipkebab met Turksbrood




Ijsbergsalade




kipbraadlapjes 1 kg. 7,38


kebabkruiden + 1 eetlepel olie 4 el. 0,13


olie 2 el. 0,03


Turks brood 1 hele 0,99


Salade:




Ijsbergsla halve krop 0,35


tomaat 2 stuks 0,26


rode ui 1 x 0,07


feta kaas stukje 0,21


komkommer kwart 0,09




9,51 2,38 (4 personen)
eigengemaakte knoflooksaus




yoghurt bio 250 ml. 0,25


mayonaise 250 ml. 0,50


knoflook 2 teentjes 0,03


rietsuiker 1 el. 0,05


fijngesneden platte peterselie hand vol 0,00 eigen oogst
Totaal pot ca.600 ml. 0,82








zondag




stamppot andijvie met kofte




Aardappels 1 kg. 0,88


andijvie bio 600 gram 2,50


melk halve beker 0,07


kruidenzout
0,03


rundergehakt 500 gram 3,51


koftekruiden 1 el 0,05


ei 1 x 0,19


paneermeel 3 el. 0,03


olie 2 el. 0,02




7,27 1,82 (4 personen)

5 opmerkingen:

  1. Je weekmenu geeft mij wel inspiratie dank daarvoor. Wat ik alleen niet zo goed begrijp is dat je bio groente koopt maar tegelijk ook frikandellen en ham koopt/eet die echt heel weinig kost en dus heel ver van bio afstaat. Geen kritiek hoor alleen opmerkelijk.
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eet geen frikandellen. Mijn huisgenoten wel. Ik kan niet alles verbieden. Ik probeer gezond eten op tafel te zetten maar mijn huisgenoten mogen rustig iets eten wat eigenlijk niet zo gezond is. (chips, frikandellen, snoep, frisdrank etc) Ik ga niet hele dagen voor hun beslissen en als ik alleen maar 'zeur' over hoe slecht veel producten dan wel niet zijn dan ben ik geen fijne moeder en van zeuren wordt je zuur. Ik wijs hun wel op het feit 'weet wat je eet' ze moeten zelf de keuze maken.
      En een aantal producten koop ik gewoon niet, als het niet in de kast staat kun je het ook niet eten. En wat de ham betreft ik zou dit het liefste bij de (keur) slager willen kopen maar een onsje is zo op. Hier gaat tussen de 7-10 ons vleeswaar in de week door, koop ik dit bio of bij de slager dan zou dit een vermogen kosten, Helaas gaat hier de prijs voor de kwaliteit.

      Verwijderen
  2. Heel voordelig menu. Ik eet vegetarisch. Het lukte me niet jouw blog aan mijn bloglijst toe te voegen. Vreemd, ga er nog naar kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je vegetarisch bent dan kun je gewoon een vleesvervanger erbij doen. Ik weet dat er reepjes, blokjes, burgers etc te koop zijn. En sommige gerechten smaken prima zonder vlees.

      Verwijderen