zaterdag 2 augustus 2014

wegens vakantie geen wat schaft de pot

Deze week geen van schaft de pot. Uiteraard hebben we wel de hele week heerlijk gegeten maar we zijn niet thuis. We hebben een prachtig huisje gehuurd en daar vermaken we ons de hele week. Als je op vakantie bent dan is het toch altijd wat makkelijker met het eten. Natuurlijk proberen we gezond te koken met veel groentes en we eten fruit maar ook het 'snacken' hoort erbij.

Wat snacken we zoal:
Stukje kaas, worst, heks'nkaas, pinda's, chips. Een ijsje, milkshake koffie met gebak.

Tussen de middag een soepje bij het eten en we zijn zelfs naar een gelegenheid geweest wat met een M begint als lunch.

En 's morgens kopen we broodjes. Wat zijn die broodjes op de parken duur........maar niet zeuren Ernie het is vakantie en vakantie houden kost meer geld dan dat je thuis gewoon een bruin brood bij de bakker koopt.

Als ik aan het eind van de vakantie de balans opmaak dan is het uiteraard veel meer dan het 'normale' huishoudgeld dat we verbruiken per week. Het is zo. Uiteraard hebben we ook een aantal uitjes vanuit de vakantielocatie gemaakt, als je dan toch in de buurt bent dan ga je naar de Tuinen van Arcen en de outlet in Roermond.

Geven jullie veel geld uit in de vakantie of gaat dan ook de hand op de knip.


3 opmerkingen:

 1. Gelijk heb je hoor, als je op vakantie bent mag je toch genieten? Daar is het voor bedoeld.
  En als je op een park bent dan koop je vanzelf meer/anders/duurder dan wanneer je thuisblijft.
  Vermaak je nog even!
  Wij hebben niet veel extra uitgegeven want we waren gewoon thuis, alleen 2 keer 'n luxe ijsje gekocht, verder niks als ik het goed onthouden heb. In ieder geval geen echt grote uitgaven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels zijn we weer thuis en de balans is opgemaakt. We hebben 247,11 euro uitgegeven aan eten en drinken. Zowel het eten buiten de deur als in het huisje. Even voor de statistieken 35,30 euro per dag voor 3 personen. Kan gekker toch.....

   Verwijderen
 2. Geven wel wat uit ja. We gaan al jaren naar Griekenland en Spanje en daar kook ik niet. We gaan lekker uit eten. Omdat we alleen een hoofdgerecht nemen met een drankje valt het qua kosten meestal mee. In Griekenland krijg je regelmatig watermeloen toe van het huis en brood vooraf. De kinderen kregen soms zelfs ijs Ik hanteer wel budget maar wel ruim EUR 90 per dag voor 4 personen. Daarvan eten we en doen we uitstapjes.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen