zondag 21 september 2014

Linzensoep rode of groene



Linzensoep

Voor 4 personen:
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
250 gram wortelen in blokjes
1 rode paprika in blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chili poeder
½ theelepel kaneel
Bouillon
300 gram rode  of groene linzen
Koriander
1 bosje lenteui
Zout en peper

Variatie: uitgebakken spekjes, bloemkoolroosjes, knolselderij, prei

Bereiding:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie bak hierin de ui en knoflook. Voeg de wortelblokjes en de paprikablokjes toe en roerbak dit 2 minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en komijn, chilipoeder en kaneel. Bak dit ca. 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, water en bouillon en de linzen toe.

Gaar de soep in ca. 30 minuten. Is de soep te dik dan nog iets water (bouillon) toevoegen.

Voeg bij het opdienen de gesneden lente-ui en koriander toe.

(1 liter soep is voldoende voor 3 grote koppen soep (per kop ca. 330 ml. Soep))


1 opmerking: