zaterdag 6 september 2014

wat schaft de pot week 36

Zoals ik al had gezegd zijn we de vriezer aan het leegeten. Dat lukt aardig. De laatste producten gaan de komende 5 dagen uit de vriezer. Daarna gaan we de vriezer schoonmaken en over een week vullen we de vriezer weer met vlees, groente enz. enz.

Morgen, zondag gaan we (waarschijnlijk) voor het laatst dit seizoen barbecueën.  Toevallig had de slager in de stad alle spiesen in de aanbieding dus ik heb een keuze gemaakt.  De totale kosten voor de bbq is € 32,27 delen door 5 personen is € 6,45 per persoon, vlees(14 spiesen en 8 koftes) +sauzen+salades en stokbrood.

Hieronder wat we week 36 hebben gegeten:


maandag:




spaghetti met pastasaus 



uit de vriezer




spaghetti 500 gram 0,55


spaghettisaus
0,00


rauwkost
0,50




1,05 0,26 (4 personen)






dinsdag




rostirondjes, ijsbergsalade



schnitzel




rostirondjes 750 gram 1,19


schnitzel 3 stuks 5,21


ijsbergsalade:




ijsbergsla halve krop 0,40


tomaten 2 stuks 0,23


rode ui 1x 0,00  eigen moestuin
komkommer stukje 0,14


dressing
0,05




7,22 2,41 (3 personen)






woensdag




puree van aardappel en knolselderij



rode kool en saucijsje




aardappel 700 gram 0,00  eigen oogst
knolselderij halve 0,50


melk 150 ml. 0,10


zout/peper
0,02


rode kool bio
1,50


appel 1 x 0,29


peer 1 x 0,22


ui 1 x 0,05


kruidnagel/laurier
0,02


honing 1 el. 0,05


citroensap 2 el. 0,05


saucijsje 4 stuks 2,93


rozijnen handvol 0,05


rijst handvol 0,05




5,82 1,45 (4 personen)






donderdag




spicy sesam kip




noodles 375 gram 0,78


paprika 3 stuks 0,99


prei 1 x 0,25


sugar snaps 400 gram 1,89


courgette 1 x 0,00  eigen moestuin
kipreepjes  500 gram 2,50


sesamolie 3 el. 0,07


pindakaas 4 el. 0,23


Spaanse rode peper 2 stuks 0,10


citroensap diepvries 0,03


zwarte thee 100 ml 0,05


oestersaus halve fles 0,89




7,78 1,30 (6 personen)






vrijdag




patat met hachee, frikandel, loempia



en ijsbergsalade




verse patat 700 gram 0,89


frikandel 6 stuks 0,63


loempia zelf gemaakt 5 stuks 0,75


hachee:




rundvlees 1 kg 6,20


uien 800 gram 0,71


kruiden diverse 0,05


helft vd hachee
-3,48


ijsbergsalade:




ijsbergsla halve krop 0,28


tomaten 2x 0,25


komkommer kwart 0,10


pijnboompitten 1 el 0,15


dressing
0,05




6,52 1,30 (5 personen)






zaterdag




kliekjesdag




stamppot snijbonen




stamppot wortelen




gehaktbal




jus




pizza




groene curry met rijst










zondag




Barbecueën




vlees
28,00


sate spiesen




biefstukspiesen




garnalenspiesen




kalfsspiesen




merquez spiesen




lamskofte




piri piri spiesen





rauwkost:




spitskool 500 gram 0,70


wortel bio hele grote 0,38


ananas blik 0,59


bleekselderij bio 3 stengels 0,40


ui 1 x 0,10


mayonaise 4-5 el. 0,20



ca. 1,1 kg. 2,36 1,18 halve bak






pastasalade




pasta 500 gram 0,49


zongedroogde tomaat 5 stuks 0,40


tomaat 2 stuks 0,10


courgette 1x 0,00  eigen tuin
ui 1 grote 0,00  eigen tuin
olijfolie 4-5 el. 0,20


kruidenzout
0,02


bieslook paar eetlepels 0,00  eigen tuin


1,21








stokbrood 2 stuks 0,39


satesaus halve liter 0,70


kruidenboter 100 gram 0,43


knoflooksaus 150 gram 0,37  eigen gemaakt


1,88








totaal bbq
32,27 6,45 (5 personen)

2 opmerkingen:

  1. Nou,dat valt hard mee de BBQ kosten, veel plezier en eet smakelijk!
    En fijn dat de vriezer bijna leeg is, kan je weer verse producten aanvoeren straks.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een lijst aan de vriezer hangen (met magneten) en daarop staat wat er in welke lade zit. Ik streep af als ik er iets uithaal en schrijf bij als ik er iets instop. Op deze manier hoef je niet te zoeken en er blijft ook niet iets veel te lang in de vriezer liggen. Soms moet je de vriezer ontdooien en dat is weer een reden om hem eens helemaal / zo goed als leeg te eten om daarna er weer allemaal verse producten in te doen. Volgende week dus.......

      Verwijderen